Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

164 gasten online

Kees Kwakman hoorde nog niets van FC Groningen en staat open voor andere club of ander land

Op 24 juni 2011 maakte FC Groningen het aantrekken van zowel Emil Johansson als Kees Kwakman bekend. Beiden tekenden een contract tot medio 2013; inzake het contract van Johansson heeft FC Groningen een optie bedongen. Bij Kees Kwakman is dat niet het geval. De 29-jarige middenvelder annex verdediger komt vandaag in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. Hij zegt van de clubleiding van FC Groningen nog geen nieuwe aanbieding te hebben ontvangen.

 

Zorgen maakt hij zich echter niet: "Ik heb in mijn carrière nog niet eerder in deze situatie gezeten, dus ik wacht het rustig af. Ik wil er niet een al te groot punt van maken, want het is nog lang geen juli. Als ik niet verleng ben ik deze zomer transfervrij. Er is al wel wat naar me geïnformeerd de laatste maanden, dus ik maak me geen zorgen. Zelf sta ik overal voor open. Voor zowel FC Groningen als voor een andere club of een ander land."

 

Kees Kwakman zal zijn krabbel niet blindelings onder een nieuw contract van FC Groningen zetten. Hij wil graag weten wat de club van plan is: "Als de leiding met me om tafel gaat zitten, wil ik wel weten wat het toekomstperspectief is. Wat wil de club de komende jaren? Wie komt er terug als bijvoorbeeld Virgil van Dijk vertrekt? Ook naar dat soort dingen ben ik wel benieuwd."

 

Henk Veldmate zegt in het blad het volgende over aflopende contracten in het algemeen: "We willen de komende tijd rustig naar de toekomst kijken en geen overhaaste beslissingen nemen.

Kees Kwakman stond dit seizoen in alle 18 competitiewedstrijden in de basis en werd alleen in de thuiswedstrijd tegen Willem II vroegtijdig naar de kant gehaald. Ook speelde hij dit seizoen de volle 90 minuten mee in de drie gespeelde bekerwedstrijden. FC Groningen staat 11e in de Eredivisie, maar slechts zeven ploegen kregen minder doelpunten tegen. Wat dat betreft kan gesteld worden dat de verdediging dit seizoen maar weinig weggeeft. Er zijn echter ook maar drie ploegen die zelf minder doelpunten hebben gescoord dan de deze jaargang verre van productieve FC.

 

Als we Robert Maaskant mogen geloven is de ploeg na het aantrekken van Rasmus Lindgren beter in staat om de voorwaartsen beter te bereiken. Lindgren laat anderen bovendien beter voetballen, aldus Maaskant. Tegen KAA Gent scoorde de ploeg vijf maal (twee doelpunten hiervan werden afgekeurd), en de ploeg creëerde zich bovendien meer dan een handvol kansen, iets wat we dit seizoen nog niet eerder hebben gezien, aldus de hoofdtrainer van FC Groningen, gisteren voor de camera's van FC Groningen TV. Wat dat betreft zijn we benieuwd hoe de ploeg zondag in aanvallend opzicht voor de dag zal komen!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.