Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Virgil van Dijk blijft nuchter, focust op duel tegen FC Utrecht maar geniet van belangstelling voor hem

De laatste tijd wordt Virgil veelvuldig met andere clubs in verband gebracht. ajax en PSV werden al eens genoemd, maar met name uit Engeland is de belangstelling in zijn persoontje concreet. Een bod van Brighton van naar verluidt £ 2 miljoen (€ 2,4 miljoen) werd gisteren door Hans Nijland van tafel geveegd, maar de kou is daarmee vast nog niet uit de lucht. Een eerste bod is immers zelden het laatste...

 

De 21-jarige hoofdrolspeler zelf, die bij de Trots van het Noorden nog een contract heeft tot medio 2015,  komt vandaag in het Dagblad van het Noorden aan het woord. Virgil van Dijk over de recente transferperikelen: "Ik heb er helemaal nog niet over nagedacht. Zondag hebben we eerst een belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht. Daar ben ik gefocust op. Het is natuurlijk mooi dat er belangstelling voor je is. Daar doe je het voor. Ik denk dat het tot 1 februari ook onrustig rond mij zal blijven, maar ik kan er wel mee omgaan."

 

Hans Nijland: "Er kan een moment komen dat er een bedrag wordt genoemd dat je niet kunt weigeren, maar wij zullen er alles aan doen om Virgil in de winterstop bij ons te houden. Als hij bij ons zou vertrekken, zou dat sportief een enorme aderlating zijn. Wij zouden hem nog graag langer aan ons willen binden. Dat hebben wij ook bij zijn zaakwaarnemer neergelegd."

 

"Perschef FC Groningen wil niet ingaan op vraag of ook andere clubs op Virgil van Dijk hebben geboden"

The Argus, een Britse locale krant die zetelt in Brighton and Hove, zegt gisteren met Richard van Elsacker, Hoofd Communicatie van FC Groningen, te hebben gesproken. Van Elsacker bevestigde dat Brighton een bod op Van Dijk had uitgebracht. De hoogte van het bod wilde Van Elsacker niet prijsgeven; ook wilde hij niet ingaan op de vraag of er andere clubs zijn die een bod hebben uitgebracht.

In een min of meer soortgelijke situatie wilde FC Groningen ook het contract van Dusan Tadic openbreken toen hij met andere clubs in verband werd gebracht. De Serviër ging daar toen echter niet op in en vertrok uiteindelijk naar FC Twente.

 

Het Falmer Stadium (The AMEX), thuishaven van Brighton

(geopend op 16 juli 2011, capaciteit: 22.374 toeschouwers)

 

Inmiddels vindt de afsluitende training vóór het duel tegen FC Utrecht plaats. Wij zullen hierover straks berichten! 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.