Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

206 gasten online

Zaakwaarnemer Virgil van Dijk: "Ik denk dat Brighton nog bij FC Groningen terugkomt met een hoger bod"

In de papieren editie van het Dagblad van het Noorden komt Henk Maarten Chin, de zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, aan het woord over de belangstelling van andere clubs in de centrale verdediger. Chin geeft aan dat zijn pupil zelf wel open staat voor een eventuele overgang naar Brighton, ondanks het feit dat de club in Engeland niet op het hoogste niveau voetbalt.

 

Brighton & Hove Albion heeft afgelopen donderdag als tot nu toe enige club een officieel bod op Van Dijk uitgebracht. Ook denkt Chin dat Brighton het niet bij dit ene bod zal laten: "Ik verwacht dat Brighton nog wel een stap kan zetten. Virgil is een type verdediger dat goed past in Engeland. Er is veel meer belangstelling voor hem dan tot dusver naar buiten is gekomen. Ook vanuit Duitsland, maar vooral vanuit Engeland."

 

"Brighton komt terug met bod op Van Dijk dat FC Groningen niet kan weigeren"

Johan Derksen heeft vanavond in het RTL7-programma Voetbal International gezegd dat Henk Maarten Chin contact heeft gehad met Brighton, en dat Brighton gezegd heeft terug te zullen komen met een bod "dat FC Groningen niet kan weigeren". Eigenlijk is deze uitspraak een wat aangedikte vorm van bovenstaand bericht.

 

Daily Mirror: "Brighton verslaat Everton, Newcastle en Sunderland in race om Virgil van Dijk"

In de papieren versie van het Britse Daily Mirror valt vandaag te lezen dat Brighton de in de Premier League uitkomende clubs Everton, Newcastle en Sunderland heeft verslagen in de race om Virgil van Dijk.

 

Vooralsnog lijkt dit een wel erg opportunistisch bericht. We denken niet dat de overgang van Virgil van Dijk naar Brighton al beklonken is. Het Britse The Argus schrijft vandaag een stuk genuanceerder over de mogelijke overgang van Virgil van Dijk naar Brighton. Aan het woord komt Virgils zaakwaarnemer, Henk Maarten Chin. Chin zegt te hopen dat Brighton terugkomt met een hoger bod, en dat Brighton erg interessant is voor Van Dijk. Virgil zou bij Brighton aan voetballen toekomen, iets wat bij clubs uit de Premier League nog maar de vraag is. Gustavo 'Gus' Poyet, de Uruguayaanse trainer van Brighton, weigert uit te sluiten dat zijn club een tweede bod zal uitbrengen.

 

Uit alles blijkt dat vooral de ongetwijfeld aan zijn eigen portemonnee denkende, gehaaide Chin zelf wel erg gefocust is op een transfer van Virgil van Dijk naar Brighton, dat vanavond een competitiewedstrijd speelt bij Blackburn Rovers. Virgil van Dijk wil echter ook graag naar Brighton, zo denken we, en FC Groningen heeft de centen o.i. hard nodig, de uitlatingen van Hans Nijland dat de FC hem uit economisch oogpunt niet hoeft te verkopen ten spijt. Hoe gaat dit aflopen? Eerlijk is eerlijk - wij denken niet dat Virgil van Dijk op 1 februari a.s. nog speler van FC Groningen is. Erg bevorderlijk om de doelstelling van play offs te halen lijkt ons een vertrek van Virgil van Dijk niet.

Kennelijk heeft Chin zich ook al in de club Brighton verdiept. Hij weet te vertellen dat de club net een nieuw stadion in gebruik heeft genomen en ambitieuze plannen heeft. Binnen drie jaar wil de club naar de Premier League promoveren. Het feit dat Virgil in eerste instantie niet op het hoogste niveau in Engeland zou komen te voetballen ziet Chin juist als een goede stap in het kader van de carrièreplanning van de nog jonge Van Dijk. In Brighton zou hij gehaald worden als basisspeler, daar waar de clubs uit de Premier League hem vermoedelijk voor de breedte zouden willen kopen, waardoor de overgang naar Brighton mogelijk de betere keuze is: "Een zijstap, om van daaruit de stap naar de top te kunnen maken", aldus Chin.

 

De zaakwaarnemer acht een transfervergoeding van € 2,5 tot 3 miljoen een reëel bedrag voor Van Dijk, die bij FC Groningen nog tot 2015 onder contract staat. Hij realiseert zich echter dat Hans Nijland hier anders over denkt. Eerder al gaf de algemeen directeur van FC Groningen aan het bod van naar verluidt € 2,4 miljoen van Brighton direct naast zich neer te hebben gelegd. Toch moet de club niet alleen aan zichzelf denken, maar ook aan Virgil, vindt Chin. Een eventuele contractverlenging bij de Trots van het Noorden sluit Chin niet op voorhand uit, maar vindt wel dat het voor de ontwikkeling van Virgil misschien beter is naar een andere club te gaan: "Als er iets goeds voorbij komt, is het misschien het verstandigst om te gaan. En Brighton is iets goeds."

 

Mochten gisteren bij de wedstrijd tegen FC Utrecht geïnteresseerde clubs voor Van Dijk op de tribune hebben gezeten, dan valt niet uit te sluiten dat het nog 10 enerverende dagen worden tot de winterse transfer window sluit. Virgil van Dijk speelde gisteren een prima wedstrijd en zal hiermee de belangstelling alleen maar hebben zien toenemen.

 

Hier is het laatste woord duidelijk nog niet over gesproken...

 

Gerelateerde artikelen: 

 

18-01-2013 "Brighton heeft £ 2 miljoen (€ 2,4 miljoen) geboden op Virgil van Dijk; Van Dijk staat open voor Brighton"

18-01-2013 "Newcastle United heeft £ 5 miljoen (€ 6 miljoen) over voor Virgil van Dijk"

10-01-2013 "Ook Sunderland AFC geïnteresseerd in Virgil van Dijk"

09-01-2013 "Virgil van Dijk wordt bij Everton gezien als vervanger van John Heitinga"

13-09-2012 Engelse pers: "Newcastle United wil Virgil van Dijk in januari contracteren"

20-03-2012 Newcastle United wil Virgil van Dijk

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.