Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

Nieuwe tegenslag in Portugal: selectie Grunn aan de schieterij

Zaterdag begon het in Portugal belegde trainingskamp van FC Groningen al slecht vanwege de enkelblessure van Nicklas Pedersen, maar vandaag viel er nog meer beroerd nieuws te melden. De selectie van de FC is getroffen door een virus, aldus RTV Noord. Vier spelers en drie leden van de technische staf hebben maag- en darmklachten, te weten Morten Nordstrand, Gibril Sankoh, Femi, Michael Jansen, fysiotherapeut Ton Rozema, verzorger Henk Hagenauw en trainer Ron Jans. De meesten begonnen wel aan de ochtendtraining, maar niet iedereen wist deze conditietraining tot het einde vol te houden. Ron Jans kon de training wel volbrengen waarna hij zich vermoedelijk naar de dichtstbijzijnde toiletgelegenheid moest spoeden. De gevolgen van dit dun-door-de-broek-lopen voor het per definitie niet-vriendschappelijke duel met Ajax (dinsdagmiddag) zijn nog onbekend.

 

FC Groningen was nog wel met zulke goede bedoelingen naar Portugal afgereisd. Vanmorgen konden we in het Dagblad van het Noorden optekenen dat Ron Jans gisteren enkele toen nog fitte leden van zijn selectie vermanend moest toespreken, aangezien zij elkaar nogal hardhandig met vliegende tackles te lijf gingen. Zo stond Andreas Granqvist eerst Danny Post met een flying tackle "bijkans naar het leven" (citaat Jan Mennega), waarna hij vlak daarop zijn landgenoot en vriend, Fredrik Stenman, onderuit maaide. Beiden overleefden de aanslagen van onze robuuste centrale verdediger ternauwernood. Vervolgens kon Leandro Bacuna nog maar net ontsnappen aan een wilde sliding van Gibril Sankoh. Laatstgenoemde was met zijn gedachten kennelijk verlekkerd in het bloederige Angola, waar plaatselijke autochtonen op geheel eigen wijze het deelnemersveld van de Africa Cup of Nations decimeren.

 

Jans liet vervolgens Granqvist weten dat hij diens inzet "too much" vond, en na de charge van Sankoh roept hij de hele spelersgroep bij elkaar en verkondigt dat hij niet eerder weer tackles wil zien dan in de oefenwedstrijd, morgen tegen Ajax.

 

Kortom, wij verheugen ons nu al op deze beladen kraker, ook al betreft het hier geen competitieduel. De wedstrijd wordt dinsdagmiddag 12 januari 2010 om 15.30 uur lokale tijd (16.30 uur Nederlandse tijd) gespeeld bij Amendoeira Sportsclub in Alcantarilha.

 

Nu echter diverse spelers zich noodgedwongen als schiet-op-bèrs ontpoppen moet worden betwijfeld dat er conditioneel gedurende de volle 90 minuten met het mes op de tanden tegen de hoofdstedelingen gestreden kan worden. We zullen zien!

 

Regaeren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.