Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

217 gasten online

Hans Nijland tegen zaakwaarnemer Virgil van Dijk: "Wij laten Virgil alleen bij een waanzinnig bod gaan"

Zowel Hans Nijland als Henk Maarten Chin, de zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, komen vandaag in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. Hans Nijland over de interesse van Brighton: "Die mensen hebben ons fatsoenlijk gebeld en inderdaad een bod uitgebracht. We hebben ze bedankt, maar het bod gedecideerd naast ons neergelegd. We hebben de zaakwaarnemer van Van Dijk meteen laten weten dat het verder ook geen zin heeft. We laten Virgil niet gaan, of er moet echt iets geks gebeuren.

 

Een waanzinnig bod waarbij het bedrijfseconomisch voltrekt onverantwoord is daar nee op te zeggen. Maar dat verwacht ik niet. Bovendien staan wij sportief niet zo sterk dat we een bepalende speler als Virgil kunnen laten gaan."

Zaakwaarnemer Chin zit er uiteraard volstrekt anders in. Hij begrijpt de opstelling van Hans Nijland wel maar vindt het voorbarig een tussentijdse transfer nu al uit te sluiten. Hij denkt dat de Europese interesse in Van Dijk in rap tempo aan het toenemen is en dat FC Groningen uiteindelijk bij een flink bod zal buigen. "Ik denk dat 2,5 tot 3 miljoen pond (€ 3,0 - 3,6 miljoen - red.) een reëel bedrag is. Er zijn vijf Premier League-clubs die Van Dijk hoog op hun lijstje hebben staan. Het is de vraag wat er deze week bij die clubs gaat gebeuren. Gaan daar verdedigers weg? Wat zijn hun andere opties? Voor Virgil is het vooral belangrijk dat hij speelt. Maar dat kan natuurlijk ook in Groningen, daar leert hij ook nog. Zijn ontwikkeling is belangrijker dan de eerste de beste trein die voorbij komt. We gaan het rustig bekijken."

 

De transfer window duurt nog ruim acht dagen...

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.