Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

114 gasten online

VI Radio: "Virgil van Dijk lijkt open te staan voor vertrek bij FC Groningen; hij neigt naar Engelse voetbal"

Stef de Bont is zojuist voor VI Radio uitvoerig ingegaan op de transferperikelen rond Virgil van Dijk. De Bont heeft met Hans Nijland, Virgil van Dijk en diens zaakwaarnemer, Henk-Maarten Chin gesproken, en De Bont heeft de indruk dat Virgil van Dijk en zijn zaakwaarnemer van mening zijn dat het nu een goed moment zou kunnen zijn om FC Groningen te verlaten. Brighton wordt als een hele mooie club gezien. De ploeg speelt in de Premiership mee om de play offs voor promotie naar de Premier League, is ambitieus en wil ook graag promoveren, heeft een mooi stadion en er zit geld bij de club.

 

Hij zou er bovendien aan veel speeltijd toekomen, wat bij een overgang naar een club uit de Premier League zekerd geen zekerheid is, kijk bv. naar Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma die bij Chelsea bepaald geen basisklanten waren.

 

Bij FC Groningen loopt hij bepaald niet meer op z'n tenen: hij is één van de beteren in een niet goed draaiende ploeg die met name aan het tegenhouden is en die mogelijk tegen degradatie zal moeten strijden, aldus Stef de Bont. Kortom - deze nog een week lopende winter-transfer window wordt als een goed moment beschouwd om te vertrekken. Wel heeft Van Dijk laten weten ook in Groningen nog voldoende te kunnen leren. Een vertrek is dus uit zicht van de jonge verdediger geen pure noodzaak.

 

Virgil van Dijk op Twitter: "Niet altijd alles geloven wat je hoort en leest ✌"

Virgil van Dijk doelt met zijn bovenstaande tweet ongetwijfeld op hetgeen vanmorgen bij VI Radio te horen was. Maar zou er wel zoveel geproken en gelezen worden als Virgil zelf duidelijkheid zou scheppen, bv. door te zeggen dat hij het seizoen hier gewoon afmaakt? Wij hebben hem nu keihard nodig, en dat weet hij zelf ook.

 

"Vraagprijs FC Groningen voor Virgil van Dijk: £ 4 miljoen (€ 4,75 miljoen)"

Inmiddels bericht talkSPORT dat FC Groningen de vraagprijs voor Virgil van Dijk op £ 4 miljoen (€ 4,75 miljoen) heeft bepaald, en dat Sunderland en Brighton, die het meest concreet zijn om Van Dijk in te lijven, hierover in toenemende mate gefrustreerd aan het raken zijn. De interesse van Newcastle United en Everton zou inmiddels zijn bekoeld. de site schrijft dat dit bedrag een struikelblok lijkt te zijn voor Virgils wens om naar Engeland te vertrekken. Volgens de Briste site is FC Groningen "playing hard-ball over the price."

 

Stef de Bont op vrijdag 25 januari 2013: "Nog geen beweging bij mogelijke transfer Virgil van Dijk, aldus zijn zaakwaarnemer: 'Er is reuring maar ik verwacht meer na het weekend.' Italiaans miljoenenbod op Van Dijk is onzin. Focus ligt nu op NEC-uit."

Inzake het vermeende Italiaanse bod doelt De Bont ongetwijfeld op het gerucht dat Napoli Virgil van Dijk deze winterstop zou willen overnemen, maar nog 1,5 seizoen in Groningen laten spelen. Een zeer ongeloofwaardig verhaal dat door De Bont naar het rijk der fabelen is verwezen. (bronnen: 1; 2)

 

We hopen dat ook volgende week de op donderdag 24 januari 2013 door de zaakwaarnemer van Virgil van Dijk gecommuniceerde uitspraken nog van kracht zijn. De CiC Group citeerde Henk-Maarten Chin toen als volgt: "Wel verwacht ik dat Brighton nog terug zal komen met een nieuw bod, deze of volgende week. Maar dat soort zaken weet je pas zeker als het zover is. Het zal tot 1 februari nog wel onrustig blijven rondom Virgil, maar hij is een verstandige jongen, die zijn ontwikkeling voorop stelt. Hij kan zich op dit moment ook nog verder ontwikkelen bij FC Groningen, maar hij staat inderdaad hoog op de verlanglijstjes van een aantal Engelse clubs, dat klopt. Het is de vraag hoe de markt zich daar de komende dagen ontwikkelt en wat FC Groningen als uiteindelijke vraagprijs zal hanteren of een transfer concreet wordt. Zo niet, dan blijft hij rustig bij FC Groningen en zal hij met plezier daar in ieder geval dit seizoen afmaken."

Verdere berichtgeving van VI Radio:

 

Zaakwaarnemer Chin vindt 2,5 à 3 miljoen pond (€ 3 à 3,6 miljoen) een reële vergoeding om het tot medio 2015 aflopende contract van Van Dijk af te kopen; het eerste bod van Brighton zal vermoedelijk ruim onder die prijs hebben gelegen. Hans Nijland zegt dat Van Dijk bij een 'gek bod' ('waanzinnig bod', oftewel een goed bod) verkocht zal worden. Komt dat bod niet, en is Brighton ook de enige club die concrete interesse aan de dag legt, dan zal Virgil van Dijk het seizoen bij FC Groningen afmaken, zo schat de FC Groningen-watcher van Voetbal International in.

  

De grote vraag is nu: Wanneer wordt een bod door FC Groningen als zijnde bedrijfseconomisch onverantwoord om af te slaan beschouwd? FC Groningen wil volgens De Bont de hoofdprijs, maar hoe hoog ligt die? Duidelijk is dat Virgil van Dijk op dit moment de enige parel in de selectie is die voor een relatief hoog bedrag verkocht kan worden. De Bont denkt dat het in Groningen onder de supporters onrustig zal worden als Virgil van Dijk deze maand nog wordt verkocht. Daarin heeft hij ongetwijfeld gelijk.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.