Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

Ron Jans enthousiast over de nieuwelingen Theo Lucius en Daley Blind

Theo Lucius heeft tijdens het trainingskamp van FC Groningen laten zien nog steeds over het gewenste niveau te beschikken, en ook zijn conditie lijkt aardig op peil te zijn. Ron Jans is er in ieder geval nu al van overtuigd in Lucius de gewenste versterking gevonden te hebben. Lucius, die tijdens het trainingskamp de kans krijgt zich te bewijzen, zal dan ook vrijwel zeker op korte termijn een contract voor de rest van het seizoen tekenen.

 

De Telegraaf citeert een enthousiaste Ron Jans: "Aan zijn kwaliteiten twijfelt niemand binnen de technische staf. Omdat hij een half jaar geen wedstrijden heeft gespeeld, willen we alleen kijken hoe hij er conditioneel voorstaat. Tot dusver heeft hij zich uitstekend gemanifesteerd. We hebben behoefte aan mensen met ervaring, die met tegenslag weten om te gaan, coachen, het tactisch kunnen neerzetten, zo nu en dan een boefje zijn en niet opgeven. En dan hebben we aan Theo een goeie."

 

Vanmiddag, tijdens de oefenwedstrijd tegen Ajax (15.30 uur plaatselijke tijd, 16.30 uur Nederlandse tijd), krijgt Lucius de laatste kans te bewijzen dat hij inderdaad een versterking voor FC Groningen zal zijn. Daarna zal door de clubleiding een beslissing genomen worden. Zoals het nu lijkt, is dit echter alleen nog maar een formaliteit. Ook Lucius zelf gaat er vanuit dat hij zeker een contract tot het einde van het seizoen bij de Trots van het Noorden zal tekenen: "Ik train alles mee, waaruit blijkt dat het qua inhoud wel goed zit. In principe ga ik ervan uit dat ik hier een half jaar teken."

 

In de verbintenis zal geen optie voor een langer verblijf bij FC Groningen worden opgenomen, al is dit ook niet bij voorbaat uitgesloten:"Er komt hier een nieuwe trainer en het is aan hem om zijn selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Ik sluit niks uit, maar reken me ook niet rijk. Ik ga nu eerst mijn stinkende best doen in het trainingskamp, wil daarna mijn waarde hebben voor FC Groningen en merk het vanzelf wel of de club daarna met me door wil", aldus Lucius.

 

Ook Daley Blind (19) heeft tot nu toe een goede indruk op de technische staf achtergelaten. De van Ajax gehuurde linkspoot ("Ajax betekent alles voor mij") is eigenlijk als linkermiddenvelder gehaald, maar wordt tot nu toe door Ron Jans in de partijspelen steevast in het centrum van de defensie neergezet. Zelf heeft Blind geen voorkeur voor één van de posities. "Als ik maar speel." Hij heeft tijdens de eerste trainingsdagen al een aantal fraaie acties laten zien (onder andere een mooie pass waaruit Matavz scoorde en een doelpunt na een soloactie dwars door de verdediging van de tegenpartij). Volgens Jan Mennega van het DvhN beschikt Blind over een prima techniek, is hij balvast en goed onderlegd in het positiespel. Ook Ron Jans is tevreden. In de Telegraaf vertelt hij:"Het ziet er prima uit. Hij is sterk, heeft een goed inzicht en laat zich gelden. Al is het eigenlijk te vroeg om nu al een oordeel te geven."