Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

Zaakwaarnemer Virgil van Dijk: "Virgil zal behoorlijk teleurgesteld zijn als transfer naar Brighton niet doorgaat"

Aannemende dat het Dagblad van het Noorden Henk-Maarten Chin (foto links) correct citeert hoeven we er niet op te rekenen dat Chin met de woorden 'clubliefde' en 'seizoen afmaken' probeert om Virgil van Dijk de komende maanden te behouden voor FC Groningen, de club die hem kansen bood en nu zo hard nodig heeft.

 

Brighton is er volgens Chin veel aan gelegen om Virgil van Dijk vóór het sluiten van de transfer window (donderdag 31 januari 23:59 uur) te contracteren. Chin: "Gustavo Poyet, de trainer van Brighton, is zondag bij N.E.C. - FC Groningen komen kijken en was enthousiast over Virgil. Vandaar ook dat tweede bod. Virgil zal behoorlijk teleurgesteld zijn als de transfer niet doorgaat."

 

Chin begrijpt de sportieve overwegingen van FC Groningen om Virgil van Dijk aan zijn contract te houden. Maar: "Virgil is gratis bij FC Groningen binnen gekomen. Ik ken het tweede bod van Brighton niet, maar als FC Groningen € 3 miljoen voor hem zou kunnen ontvangen zou dat een heel mooi bedrag zijn. En ook een reëel bedrag. Ik hoop dat FC Groningen toch nog wat toeschietelijk wordt."

 

Hans Nijland: "Ook op een derde bod zullen wij per ommegaande reageren; er is geen ruimte voor onderhandelingen"

Hans Nijland in het DvhN over de huidige situatie: "Op de eerste twee biedingen van Brighton hebben wij per ommegaande gereageerd en komt er een nieuw bod dan zullen wij dat opnieuw doen. In onze antwoorden geven wij ook geen enkele ruimte voor onderhandelingen. Voor ons is de kous hiermee af." Maar helaas gaat het vaak net even anders...

 

 

"Brighton maakt afweging: derde bod of aandacht verleggen naar andere centrale verdediger"

Het goed ingevoerde The Argus schrijft vandaag dat Brighton momenteel de afweging maakt tussen het uitbrengen van een derde bod op Virgil van Dijk of het verleggen van de aandacht naar een andere centrale verdediger. De club wil absoluut een centrale verdediger aantrekken nadat Gordon Cheer vorige week in het bekerduel tegen Arsenal geblesseerd is geraakt.

 

In de pers is er tot op heden naast Virgil van Dijk geen enkele andere centrale verdediger die met Brighton, dat de play-offs wil halen en graag wil promoveren naar de Premier League, in verband wordt gebracht. Wij rekenen dan ook vast op een derde bod van de kant van Brighton.

 

Andy Nahlor, journalist van The Argus, denkt dat de transfer van Virgil van Dijk wel eens door zou kunnen gaan. Het is duidelijk dat Brighton, dat al twee biedingen heeft gedaan, serieus is geïnteresseerd, en Virgil zelf wil graag komen, aldus Nahlor. Hij vermoedt dat de deal voor een bedrag van £ 2,5 miljoen (€ 2,9 miljoen) zou kunnen slagen. (bron).

 

Henk-Maarten Chin in Britse pers: "Virgil van Dijk is heel enthousiast over Brighton"

De spraakzame Henk-Maarten Chin komt vanochtend eveneens aan het woord in The Argus. Hij zegt dat het wachten nu is op de uitkomst van de gesprekken tussen beide clubs die volgens hem op dit moment gaande zijn. Chin zegt niet te weten of het verschil tussen vraag en aanbod kan worden opgelost. Volgens Chin is Virgil van Dijk heel enthousiast over de club, en ook de zaakwaarnemer zelf kan zich helemaal vinden in een overgang naar Brighton. Chin roemt het management en de overige bij de club werkzame personen.

De uitlatingen van Chin zijn vergelijkbaar met de standaard-retoriek van een zaakwaarnemer die zijn klant bij voorkeur met korte tussenpozen van club naar club brengt om daarmee een maximale stroom aan provisie-inkomsten te genereren. De woorden "Virgil maakte het seizoen met plezier af bij FC Groningen als de transfer niet doorgaat" die Chin vorige week sprak lijken alweer achterhaald te zijn. Het is kenmerkend voor de huidige zakelijke voetbalwereld dat financieel belang boven sportieve aspecten wordt gesteld. FC Groningen mag Virgil van Dijk medio 2010 dan transfervrij hebben opgehaald uit de jeugdopleiding van Willem II - als de Tilburgers indertijd niet zo hadden zitten te slapen en Virgil tijdig een contract zouden hebben aangeboden, dan had FC Groningen wel degelijk een bedrag op tafel hebben moeten leggen. 

 

Virgil van Dijk tekende bovendien pas 1,5 jaar geleden een contract tot medio 2015. Het lijkt ons niet teveel gevraagd om in elk geval dit seizoen af te maken bij FC Groningen, de club die in zwaar weer is terechtgekomen en alle zeilen moet bijzetten om aan de verkeerde play-offs te ontsnappen. Het zou fijn zijn als er vanuit de kant van de centrale verdediger zelf ook wat zinnen van een dergelijke strekking opgetekend zouden kunnen worden, in plaats van de dubbelzinnige tweets die met regelmaat worden verstuurd en die van weinig respect naar de supporters van FC Groningen getuigen.

 

Of laten we nu teveel ons groene hart spreken en moeten we er alle begrip voor hebben dat spelers te pas en vooral te onpas op de meest ongelukkige momenten dreigen te vertrekken? 't Is nu dinsdag 29 januari 2013. Welk noodscenario heeft FC Groningen? Wordt er achter de schermen inmiddels werk gemaakt van het aantrekken van een (te dure) vervanger die min of meer gelijktijdig met het vertrek van Virgil, mocht dat deze dagen zijn beslag gaan krijgen, aangetrokken kan worden? En staat deze vervanger er dan ook onmiddellijk? Tijd om hem geleidelijk aan Kees Kwakman te laten wennen is er niet, hij dient direct een vertrouwengevende rots in de centrale verdediging te zijn. Een hoogst onwenselijk scenario. In het ergste geval is FC Groningen komend seizoen in de Jupiler League te bewonderen. Hoe zullen spelers als Leandro Bacuna en Nick Bakker, die eveneens Henk-Maarten Chin als zaakwaarnemer hebben, het vinden dat Van Dijk naar Brighton wordt gepraat?

 

Een vertrek van Virgil, uitgerekend nu, na drie nederlagen op rij en een troosteloze voorsprong van één schamel puntje op de nummer 16, is bovendien niet te verkopen aan de supporters van FC Groningen. De schade van een tussentijds vertrek zou wel eens groter kunnen zijn dan de opbrengst van een ogenschijnlijk lucratieve transfer nu. Een transfer die op slag minder lucratief wordt als er teveel geld voor één of meerdere vervangers wordt uitgetrokken. Of komt er geen vervanger, en lost de Trots van het Noorden de vacature intern op (Bakker/Kappelhof/Lindgren)?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.