Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

83 gasten online

Hans Nijland over uitspraken Robert Maaskant van 23 december jl.: "Niet zo verstandig"

We weten niet waarom De Telegraaf nu met dit bericht komt, maar de krant citeert Hans Nijland die reageert op uitspraken die Robert Maaskant voor de microfoon van OOG Radio en TV (hier te beluisteren) op zondag 23 december jl. na afloop van uitwedstrijd bij Feyenoord deed. Uitspraken waarin we ons helemaal kunnen vinden.

 

Maaskant legde uit dat er op dat moment een te grote groep spelers was waaraan bovendien teveel geld was uitgegeven "voor het niveau dat we hebben". Hij sprak zich toen uit voor het versterken van de selectie. Niet nu ("We zullen eerst spelers moeten wegbrengen"), maar absoluut wel komend seizoen. De vraag van Stefan Bleeker of er wellicht slecht gescout is wilde de trainer niet bevestigen, maar: "Het pakt niet uit zoals we gewild hadden, anders hadden we wel hoger gestaan."

 

Hans Nijland komt vandaag in De Telegraaf aan het woord. Hij reageert als volgt op de woorden van Maaskant van ruim een maand geleden: "Dat was niet zo’n verstandige uitspraak van de trainer. Robert is alleen betrokken geweest bij het aantrekken van Andraz Kirm. De overige aankopen waren al gedaan toen hij werd aangesteld. Maar in de voorbereiding waren we het er allemaal over eens dat het met deze selectie mogelijk moet zijn om in het linker rijtje mee te strijden. Het heeft op dit moment geen zin om nog nieuwe spelers te halen. Dan gaat het meestal om paniek-aankopen en dat werkt niet."

FC Groningen ging overigens met een elfde plaats de winterstop in met 18 gescoorde doelpunten in 18 wedstrijden. Het leverde over het kalenderjaar 2012 een onthutsend slecht beeld op, zoals blijkt uit onderstaand afgebeeld tranendal - het gecombineerde resultaat van een half seizoen Huistra (9 punten) en een half seizoen Maaskant (20 punten). Na 20 wedstrijden in het lopende seizoen staat de teller overigens op 19 gescoorde doelpunten...

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.