Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

316 gasten online

FC Groningen en SC Veendam in gesprek over verregaande samenwerking

Gisteren kondigde Vincent Muskee (Teammanager selectie-elftallen van C.V.V. Oranje Nassau, Redacteur Media Totaal Noord en schrijver van de column Voetbal is seks) het op Twitter al aan, en nu berichten ook FC Groningen en SC Veendam uitgebreid over de gesprekken die beide clubs met elkaar voeren om tot een verregaande samenwerking te komen.

 

Beide clubs vormen samen met SC Cambuur al de Regionale Voetbalopleiding (RVO) FC Groningen/Cambuur, en verder participeert FC groningen in het Kolonistenplan van SC Veendam. In het kader hiervan leent FC Groningen per seizoen minimaal twee spelers gratis uit aan SC Veendam. Op dit moment betreft het Luis Pedro, Robby Holder en Jesse Renken; in een eerder stadium zijn Danny Menting en Leonard Nienhuis al eens uitgeleend aan de Veenkolonialen. Menting keerde niet terug bij FC Groningen. Nienhuis deed dat wel, maar werd 'doorverhuurd' aan SC Cambuur. FC Groningen wilde Matías Jones aan het begin van dit seizoen uitlenen aan Veendam, maar de Oost-Groningers zagen van dit aanbod af.

 

FC Groningen schrijft op de clubsite dat het bereid is een verdere langdurige intensieve samenwerking aan te gaan met SC Veendam. Hans Nijland, gisteren in het interview met Vincent Muskee: "Spelers als Bakker, Van Nieff en Letschert kunnen volgend jaar zomaar in Veendam spelen." Nick Bakker staat overigens op de nominatie om naar de A-selectie overgeheveld te worden. Yoëll van Nieff is een contractspeler van Jong FC Groningen; Timo Letschert speelt nog op amateurbasis bij de beloften, maar maakt grote vorderingen door, maakt recentelijk indruk als rechter centrale verdediger en komt naast Hilal Ben Moussa mogelijk in aanmerking voor een contract.

 

(In hetzelfde interview vertelde Nijland aan Muskee dat Robert Maaskant in ieder dit seizoen afmaakt bij FC Groningen, maar dat het nog niet duidelijk is of Maaskant ook na dit seizoen trainer van de FC zal zijn. Nijland typeerde dit vraagstuk als "een lastige beslissing". De trainer voldoet volgens Nijland aan alle punten; alleen de resultaten vallen tegen, aldus Hans Nijland in het gesprek. (bronnen:1; 2; 3))

Hans Nijland vergeleek de beoogde samenwerking met SC Veendam tegenover Muskee met het 'huwelijk' tussen Feyenoord en Excelsior. Het gaat hierbij in eerste instantie om een voetbaltechnische invulling. FC Groningen zou in dat geval talentvolle spelers tijdelijk willen onderbrengen bij SC Veendam met als doel deze spelers verder te ontwikkelen en ervaring te laten opdoen in het betaalde voetbal bij een club op het niveau van de Jupiler League om vervolgens deze spelers op het niveau van FC Groningen te laten terugkeren in Euroborg. 

 

Henk Veldmate, manager technische zaken van FC Groningen (bron: clubsite FC Groningen):

 

"Wij denken als clubs elkaar te kunnen helpen. Vanuit ons oogpunt zou een voetbaltechnische samenwerking met SC Veendam ons de mogelijkheid bieden spelers vanuit de A-junioren en de Beloften via Veendam een extra tussenstap aan te bieden voor het halen van Euroborg. Veel talentvolle spelers hebben belang bij het spelen van wedstrijden op betaald voetbalniveau om te wennen aan de fysieke omstandigheden en het voetballen in stadions met publiek en media-aandacht."

 

Piet Scholtens, interim-directeur van SC Veendam (bron: clubsite SC Veendam):

 

"In eerste instantie gaat het om samenwerking op voetbaltechnisch gebied, maar ik denk dat wij elkaar in de toekomst ook op andere beleidsterreinen kunnen vinden. Ik denk dat dit de aanzet vormt tot iets moois."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.