Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

150 gasten online

Brighton-trainer Gus Poyet: "Aantrekken Virgil van Dijk wordt lastig" -

het hoort er allemaal bij

Gus Poyet, de hiernaast afgebeelde 'manager' (trainer) van Brighton & Hove Albion, komt vandaag in de papieren editie van The Argus aan het woord. Hij zegt het niet meer te zien gebeuren dat Virgil van Dijk nog vóór het sluiten van de transfer window wordt aangetrokken, 'behalve als FC Groningen de zaak heel anders gaat benaderen'. Hij zegt dat zijn club inmiddels alternatieve centrale verdedigers overweegt aan te trekken, maar namen worden noch door hem, noch elders in het geruchtencircuit genoemd.

 

Poyet zegt desnoods het aantrekken van een CV op huurbasis te overwegen, maar geeft aan een permanente oplossing (het aankopen van een verdediger) te prefereren.


Inmiddels staat het artikel ook op het digitale huis van The Argus, en wel hier. De kop is veelzeggend: "Poyet fears deal is dead".

 

Aangezien Brighton graag wil promoveren naar het miljoenenbal dat Premier League heet maar eigenlijk in de persoon van Adam El-Abd slechts één echte fitte centrale verdediger heeft lijkt het ons uitgesloten dat Brighton het er bij zal laten zitten, het mailverkeer tussen beide clubs, gisteren, ten spijt.

 

Zaakwaarnemer van Virgil van Dijk vermoedt dat Brighton afhaakt door standpunt FC Groningen: verkoop is onbespreekbaar

In de laatste dagen van de transferwindow volgen de nieuwsberichten elkaar snel op. Waar we zojuist nog berichtten (met dank aan Stef de Bont van Voetbal International) dat de zaakwaarnemer van Virgil van Dijk dacht dat Brighton nog wel terug zou komen met een hoger bod, daar lijken de zaken inmiddels substantieel anders te liggen. Brighton heeft vanmorgen nogmaals, via een tussenpersoon, contact opgenomen met FC Groningen. De Trots van het Noorden heeft hierbij aangegeven dat een verkoop van Van Dijk in deze transfer window onbespreekbaar is. Hierdoor lijkt Brighton nu toch afgehaakt te zijn. De club zal zich nu richten op het aantrekken van een andere centrale verdediger, zo liet zaakwaarnemer Chin aan De Bont weten.

 

Het kan o.i. echter zijn dat Hans Nijland hoog spel speelt en denkt dat Brighton op het allerlaatste moment met een substantieel hoger bod terugkomt mocht het niet slagen in het aantrekken van een andere centrale verdediger. In de tussentijd kan FC Groningen werk maken van het aantrekken van een vervanger, die 'geparkeerd wordt', al dan niet op een vliegveld, en alleen komt als Van Dijk wordt verkocht.

 

De laatste uitspraken van Chin staan in schil contrast met eerdere berichten van De Bont op Twitter: "Zaakwaarnemer Virgil van Dijk denkt dat Brighton nog een keer terugkomt. 'De trainer wil hem hebben. Hij is eerste keus.' 'Het is de vraag hoe ver Brighton wil gaan. Op een gegeven moment kan FC Groningen niet meer weigeren', aldus zaakwaarnemer Chin. Brighton heeft personele problemen & heeft voor aanstaande zaterdag al een verdediger nodig. Mogelijke transfer Van Dijk moet snel gebeuren. Ofwel, nog altijd onduidelijkheid rondom de centrale verdediger van FC Groningen. Brighton laat nog niet los."

 

Brighton-trainer, eind van de middag tegenover The Argus: "Transfer Virgil van Dijk is over"

Gus Poyet, de trainer van Brighton, heeft op woensdag tegen het eind van de middag tegenover The Argus verklaard dat het inzake het willen contracteren van Virgil van Dijk over is. Brighton heeft dringend een centrale verdediger nodig nu Gordon Greer (geblesseerd) en Lewis Dunk (gearresteerd) niet inzetbaar zijn. Poyet zal de nog resterende opties vóór het sluiten van de transfer window doornemen, maar hij zegt dat het erg moeilijk zal worden: "At the moment there's nothing. It's going to be very difficult."

 

En toch... wat gaat Brighton doen als er geen andere CV gevonden kan worden? Wordt er nog een ultieme poging gewaagd Virgil van Dijk bij FC Groningen los te weken? De club zal dan ook een medische keuring dienen in te plannen. Nog ruim één dag!

 

Virgil van Dijk begrijpt waarom FC Groningen hem niet naar Brighton laat gaan; "Ik ga gewoon weer mijn best doen voor FC Groningen", aldus Van Dijk tegenover het Dagblad van het Noorden (1; 2)

Hans Nijland komt vandaag in het Dagblad van het Noorden aan het woord over het mailverkeer dat er gisteren tussen Brighton en FC Groningen is geweest. Nijland: "Ze vroegen ons een bedrag te noemen waarvoor wij Virgil van Dijk zouden willen verkopen. Wij hebben een mailtje teruggestuurd waarin wij aangeven geen bedrag te zullen noemen en dat het ook geen enkele zin heeft nog een nieuwe bieding te gaan doen. Wij willen in deze transferperiode geen zaken doen."

 

Maar stel dat niet FC Groningen maar Brighton de zaak heel anders gaat benaderen en de eerder gedane biedingen (The Argus noemt nu een bedrag van ca. £ 2 miljoen (€ 2,3 miljoen) als zijnde de hoogte van het tweede bod) fors verhoogt. Kan de clubleiding het zich dan, de recent gepubliceerde jaarcijfers indachtig, veroorloven de poot ook in dat geval stijf te houden? Wij denken van niet. FC Groningen heeft eigenlijk jaarlijks lucratieve transfers nodig om de toko draaiende te houden en ziet zich keer op keer voor duivelse dilemma's geplaatst en moet bijna onmogelijke afwegingen maken tussen sportieve en financiële consequenties. We steken onze hand er dan ook bepaald niet voor in het vuur dat Virgil komende zaterdagavond in de op voorhand pittige uitwedstrijd bij AZ op het veld zal staan.

 

In het verleden was het vaak zo dat een uitgaande transfer nog werd 'aangehouden' omdat FC Groningen in allerijl bezig was met het contracteren van het vervanger. Denk aan Suarez/Berg, Matavz/Texeira, Tadic/Kostic. Dit lijkt ook in dit geval een realistisch scenario. Wellicht zijn er op dit ogenblik op twee fronten gesprekken gaande.

 

Wordt vandaag ongetwijfeld vervolgd.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.