Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

147 gasten online

Groningen ontwaakt - brengt de laatste dag van de transfer window nog wat vuurwerk? Of blijft Virgil van Dijk bij FC Groningen?

UPDATE: Hans Nijland: "Virgil van Dijk blijft bij FC Groningen"

Onder een prachtig rood ochtendgloren is Groningen ontwaakt. We maken ons op voor de laatste dag van de transfer window; vanavond om 23:59 uur weten we of Virgil van Dijk definitief voor FC Groningen blijft behouden, althans de rest van het seizoen. Virgil zelf houdt vanmorgen in het Dagblad van het Noorden nog een bescheiden slag om de arm ("Het ziet ernaar uit dat het niet doorgaat"), maar met een vertrek naar Brighton rekent hij niet meer. We hoeven echter niet bang te zijn dat Robert Maaskant met een minder gemotiveerde centrale verdediger te maken gaat krijgen: "FC Groningen wil me niet laten gaan. Maar echt teleurgesteld ben ik nou ook weer niet. Brighton was een mogelijkheid die langs kwam. Ik gooi mijn kont zeker niet tegen de krib nu het niet doorgaat. Zo'n type ben ik helemaal niet. Ik ga gewoon weer heel erg mijn best doen voor FC Groningen, want ik ben de club hartstikke dankbaar dat het me de kans heeft gegeven om in de eredivisie te voetballen."

 

Virgil van Dijk heeft een gesprek gevoerd met Hans Nijland en Henk Veldmate, waarin hem is uitgelegd dat FC Groningen om sportieve redenen geen medewerking verleent aan een transfer, omdat Virgil in de verdediging niet kan worden gemist. De hoofdrolspeler in kwestie: "Dat is natuurlijk ook een compliment voor mij. Het geeft aan dat ik belangrijk ben. Ik begrijp FC Groningen ook dondersgoed en zij begrijpen mij ook heel goed."

 

Aannemende dat Virgil van Dijk blijft (of wordt hij straks plotsklaps weggeroepen bij de training?): wat vinden we van onderstaande 4-4-2 opstelling?

 

UPDATE 1: En we zijn nog maar net aan deze dag begonnen en de speculaties over een mogelijke transfer van Virgil van Dijk steken toch alweer de kop op. Andy Naylor, journalist van The Argus, heeft vanmorgen nog contact gehad met de zaakwaarnemer van Virgil van Dijk, de heer Chin. Hierover twitterde hij het volgende: "Spoke to van Dijk's agent again this morning. He was philosophical about a move to #bhafc breaking down over price." Kennelijk heeft Chin de hoop op een transfer van Van Dijk toch nog niet definitief opgegeven... Virgil zelf traint op dit moment met de rest van de selectie op het TCN trainingsveld. Wil een transfer vandaag nog zijn beslag krijgen, zal Virgil ook nog een medische keuring moeten ondergaan. De afstand naar Brighton is echter niet onoverbrugbaar. Henk Veldmate daarentegen is resoluut. Tegenover Stef de Bont van Voetbal International heeft hij laten weten: "The window is closed. Ik heb net toevallig het raam dichtgedaan. Bij FC Groningen gebeurt vandaag niks meer."

 

UPDATE 2:Hans Nijland: "Virgil van Dijk blijft bij FC Groningen"

Hans Nijland is er zeker van: Virgil van Dijk maakt het seizoen af bij FC Groningen. Op Twitter berichtte hij vroeg in de middag: "Virgil van Dijk blijft bij FC Groningen. Virgil gaat hier prima mee om. Super professioneel !!"

Intussen gaan wij onze aandacht ook wat verdelen: we kunnen de ogen nl. niet sluiten voor de zware uitwedstrijd die FC Groningen zaterdag in Alkmaar dient te spelen. Wij zijn de beroerdste niet en hebben alvast een voorzetje gemaakt voor een wat kansrijkere opstelling dan de verdedigende speelwijze waarmee tot nu toe ten strijde is getrokken. Wij hopen dat de wellicht meelezende trainersstaf zich eens wil verdiepen in het volgende elftal:

 

 

Natuurlijk, 't is maar een opzetje, dat in de personele invulling nog kan variëren. Zo zouden Emil Johansson en Stefano Magnasco als backs kunnen spelen, en Johan Kappelhof als centrale verdediger. Maar dit is vooralsnog utopisch en in flagrante tegenstelling met de eerder geuite wens om vastigheid. Dus met een wat geleidelijker omgooien van het elftal kunnen we ook leven ;-) We hebben de verdediging derhalve intact gelaten, aangezien de trainers dat ongetwijfeld ook gaan doen.

 

Maar als we AZ zaterdag op bovenstaande wijze (442!!) gaan bestrijden, dan belooft dit zonder meer spektakel. Meer naar voren gericht, meer kansen. En daarmee win je de sympathie van het publiek terug. Het publiek dat nu al ruim een jaar bepaald niet is verwend. Wie durft?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.