Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

204 gasten online

Leandro Bacuna stelt eigen belang boven teambelang; supporters zijn woest; statement club kan niet uitblijven

We schrijven de 27e minuut van de wedstrijd AZ - FC Groningen. Het begint met een verre trap van Marco Bizot, die wordt doorgekopt door Género Zeefuik. Uiteindelijk speelt Andraz Kirm zich vrij voor keeper Esteban, en scoort beheerst. Groot is de ontlating bij de 224 meegereisde supporters van FC Groningen en bij alle anderen die de Trots van het Noorden een warm hart toedragen. Na vijf competitiewedstrijden en één bekerduel zonder overwinning weet FC Groningen zich bij het sterker geachte AZ op te richten.

 

Er is één persoon die zich onttrekt aan de feestvreugde. Leandro Bacuna is van mening dat Kirm de bal op hem had moeten afspelen zodat híj had kunnen scoren, en laat dit op niet mis te verstane wijze merken. Meejuichen met Andraz Kirm en zijn ploeggenoten is dan ook te veel gevraagd voor de egocentrische Bacuna. Het was echter de enige juiste beslissing van Andraz Kirm om de bal op het doel te schieten. Leandro Bacuna stond nl. buitenspel...

 

De reactie van Leandro Bacuna, die beide armen verongelijkt in de lucht stak bij het aanschouwen van Andraz' doelpunt, getuigt van een onacceptabel boven de ploeg plaatsen van zijn eigen ego. Het zou Bacuna hebben gesierd als hij enige bescheidenheid zou hebben betracht, gezien de talloze malen dat hij dit seizoen is opgesteld, ondanks een zeer matige vorm. Bacuna stond bovendien met vier gele kaarten op scherp, maar incasseerde met een onhandige kung fu-achtige actie opnieuw een gele kaart, en is de komende wedstrijd geschorst. Ook hiermee heeft hij zijn ploeg geen dienst bewezen. Tenslotte verdiende juist Andraz Kirm, de man die al op een paar handenvol assists had kunnen staan en steeds beter wordt voor de FC, een doelpunt.

Inmiddels is duidelijk dat de supporters van FC Groningen geen goed woord over hebben voor de reactie van Leandro Bacuna. Het kan in onze ogen niet anders of ook FC Groningen zelf gaat Leandro's optreden sterk veroordelen. Robert Maaskant hamert steevast op het belang van het collectief, en daarin passen dit soort reacties absoluut niet. 

 

Lorenzo Burnet en Mitchell Schet hebben inmiddels 'taakstraffen' opgelegd gekregen voor resp. onbereikbaar zijn vóór de uitwedstrijd tegen ajax en het oplopen van een oliedomme tweede gele kaart in de uitwedstrijd bij N.E.C.; Schet heeft bovendien de portemonnee moeten trekken. Ook Leandro Bacuna verdient een passende straf. Het gefrustreerd zijn over een doelpunt van een ploeggenoot, nota bene in een hele moeilijke periode waarin FC Groningen zat, en die door dit doelpunt misschien wel beëindigd is, getuigt van geen enkel respect richting club en supporters. Het was een grote smet op een verder prachtige avond.

 

Bacuna mag dan uit de eigen jeugdopleiding afkomstig zijn en daarom een streepje vóór hebben - dit betekent niet dat hij zich alles kan veroorloven. Wat ons betreft wordt de komende weken aan andere spelers de voorkeur gegeven. Henk Bos, laat het maar zien zaterdag!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.