Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

333 gasten online

Respectloze KNVB wil Robert Maaskant één wedstrijd schorsen

UPDATE dinsdag 5 februari 2013: Robert Maaskant accepteert schikkingsvoorstel

Stand van zaken maandag 4 februari 2013:

We waren er al bang voor: de KNVB vindt de werkelijk zwaar beledigende woorden "Hé, hé, hé" die Robert Maaskant scheidsrechter Dennis Higler zaterdag in Alkmaar toewenste rijp voor een additionele schorsing. De aanklager betaald voetbal heeft zich op het vergrijp van de hoofdtrainer van FC Groningen gebogen en een schikkingsvoorstel van één wedstrijd naar het hoge noorden gestuurd.

 

De KNVB motiveert dit vanuit haar ivoren toren als volgt: "De aanklager is van mening dat Maaskant de arbitrage op verbale en/of non-verbale wijze in diskrediet heeft gebracht. Aanvullend heeft de trainer/coach zich na te zijn weggestuurd in de nabijheid van het speelveld en/of de instructiezone bevonden."

 

FC Groningen heeft tot morgenochtend 11:00 de tijd om te reageren. We nemen aan dat Hans Nijland tandenknarsend een mailtje met het kort en bondige 'Akkoord' zal versturen, in de wetenschap dat Robert Maaskant zaterdag tegen RKC Waalwijk op de eerste rij achter de dug-out zal mogen plaatsnemen en zelfs fluisterend voor Erwin van de Looi hoorbaar zal zijn, zo kort is de afstand.

 

Hans Nijland: "Robert Maaskant heeft niks verkeerds gedaan of gezegd - we gaan waarschijnlijk in beroep"

Hans Nijland komt in de papieren editie van het Algemeen Dagblad aan het woord. De algemeen direcetur heeft geen goed woord over voor het voorstel van de aanklager betaald voetbal, maar verwoordt dit netjes: "Hij heeft het hart op de tong, dat wisten we, want we zochten een enigszins emotionele trainer met gezonde branie. Er zijn grenzen en die kent Robert hartstikke goed. Die heeft hij zaterdag bij AZ echt niet overtreden. En had hij dat wel gedaan, dan accepteert hij het als we hem daarop aanspreken. Hij heeft niks verkeerds gedaan en niks verkeerds gezegd. Daarom gaan we waarschijnlijk in beroep tegen de schorsing van één wedstrijd. Pas als hij verbaal over de schreef gaat, krijgt hij met FC Groningen te doen. Dat zullen we niet pikken."

 

Hans Nijland was ook geïrriteerd over de berichtgeving van het Algemeen Dagblad: "Het verslag in jullie krant over AZ - FC Groningen ging voor 80% over dat non-incident. Dan sla je door."

 

Uiterlijk vanochtend om 11:00 uur zal duidelijk zijn of FC Groningen daadwerkelijk in beroep gaat.

 

 

KNVB-directeur Bert van Oostveen is het spoor bijster: "Voetbal moet resultaat van 30 jaar verloedering wegwerken"

Met afgrijzen nemen we kennis van de citaten van Bert van Oostveen, die zich andermaal als een verwerpelijke moraalridder ontpopt, naar wij vrezen in nuchtere staat, zodat hij de volgende prietpraat vermoedelijk nog meent ook:

"Maaskant was duidelijk in overtreding. Door middel van theatraal gedrag stond hij misbaar te maken in Alkmaar. Dat mag niet, al lang niet, maar nu helemaal niet. Het voetbal moet het resultaat van 30 jaar verloedering zien weg te werken. Dat lukt je niet zomaar en ook niet in een half jaar. Maar door streng beleid willen we er wat aan doen. Het zou helpen als trainers en spelers hiervan doordrongen raken."

 

KNVB en gezonde emotie - twee uitersten. we hebben geen woorden voor de houding van de witte boorden-criminelen uit Zeist. Hoe kapot willen ze het voetbal eigenlijk maken?

 

UPDATE dinsdag 5 februari 2013:

Robert Maaskant zal schikkingsvoorstel accepteren uit respect voor de scheidsrechter maar schrijft persoonlijke brief naar KNVB: "Rapporten zijn keihard gelogen"

Robert Maaskant vertelde ons vanmorgen op de training dat hij het schikkingsvoorstel van de KNVB zal accepteren, uit respect voor de scheidsrechter. De hoofdcoach van FC Groningen zal echter een persoonlijke brief naar de KNVB sturen, aangezien alle binnengekomen rapporten volgens hem 'keihard gelogen' zijn.

 

FC Groningen zal vanmiddag rond 14:30 uur op de clubsite een toelichting geven inzake deze kwestie.

Wij maken hier verder geen woorden meer aan vuil, maar denken er het onze van. Wel geven we zowel Robert Maaskant als Gertjan Verbeek gelijk. De KNVB schiet door in haar kruistocht naar 'meer respect', en bereikt met haar hypocriete campagne slechts het tegengestelde.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.