Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

153 gasten online

Cambuur Leeuwarden wil Michael Jansen graag huren

Volgens de Leeuwarder Courant, normaal gesproken een voor ons onontgonnen en wazig buitenlands medium, wil SC Cambuur, de huidige nummer 2 van de Jupiler League, Michael Jansen graag op huurbasis van FC Groningen overnemen. Onbekend is op dit moment of de FC hier welwillend tegenover staat. Naar verluidt wil de verdediger, die in Groningen weinig speeltijd krijgt, zelf graag terug naar zijn vorige club. Cambuur-directeur Alex Pama verwacht vandaag van de FC te horen of ze Jansen laten gaan.

 

UPDATE 13-01-2010: De betrouwbaarheid van genoemde Friese krant is vandaag hevig in diskrediet gebracht doordat het de nog altijd springlevende wethouder Frank de Vries per abuis dood heeft verklaard (klik hier voor het onthutsende artikel), maar in het bericht over Michael Jansen blijkt toch een kern van waarheid te zitten. RTV Noord meldt vandaag nl. dat er momenteel gesprekken tussen de FC en Cambuur gaande zijn en dat de kans groot is dat Jansen terugkeert naar Friesland. Hij zal het Peerd van Ome Loeks derhalve vermoedelijk binnenkort inruilen voor Us Mem. Jansen wil meer speelminuten in Groningen maar door de komst van Daley Blind is dit er niet makkelijker op geworden.

(De berichten van vandaag zijn op z'n minst opmerkelijk, omdat de VI op 23 december jl., dus pas drie weken geleden, nog schreef dat Cambuur te horen had gekregen dat aan hun verzoek Michael Jansen voor de rest van het seizoen te mogen huren niet voldaan kan worden vanwege de dunne personele bezetting bij de FC, waardoor Jansen toen niet gemist kon worden. Zie ons artikel daarover. Maar toen hadden we Blind natuurlijk nog niet.)

UPDATE 14-01-2010: De overgang lijkt zo goed als beklonken. Hans Nijland vertelt in VI dat hij weinig obstakels ziet voor de tijdelijke terugkeer van Jansen, die afgelopen seizoen een vaste waarde was in Leeuwarden. "Het heeft uiteraard financiële consequenties, maar daar komen we wel uit", aldus Nijland.

 

De 25-jarige Jansen kwam bij de start van het huidige seizoen transfervrij over van Cambuur en heeft nog een tot medio 2011 doorlopend contract. Hij speelde pas drie wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarbij hij geen enkele maal de volle 90 minuten in actie kwam. Zijn carrière bij de FC is dus nog geen succes, en de vraag is of deze situatie ooit zal verbeteren. Een terugkeer naar SC Cambuur lijkt dus op voorhand geen onverstandige zet. Door een hartkwaal kwam de linkerverdediger lange tijd niet aan spelen toe. Bij Cambuur fleurde hij echter weer helemaal op. Hij speelde er vanaf 2008 36 wedstrijden waarin hij twee maal wist te scoren.

 

Op Wikipedia valt nog het volgende over de vooral medisch gezien bewogen loopbaan van Michael Jansen te lezen:

 

Michael Jansen begon zijn carrière bij de amateurclub SV Nijmegen uit Nijmegen. Hij speelde vanaf het seizoen 1996/1997 bij de jeugd van de profclub Vitesse. Op 12 december 2002 maakt Jansen zijn debuut in het eerste elftal van deze club.


Op 15 mei 2005 tijdens de wedstrijd Vitesse-Ajax raakte Jansen korte tijd buiten bewustzijn. Later bleek dat bij hem een hartritmestoornis optreedt bij maximale inspanning. Het herstel duurde lang, pas in het seizoen 2007-2008 werd hij weer goedgekeurd. [1] Begin 2005 werd hij opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Hij moest echter afzeggen vanwege zijn medische toestand.


Vitesse wilde Jansen in 2007 laten afkeuren voor het spelen van betaald voetbal. Een rechtszaak bepaalde echter dat dit niet mocht en dat Jansen zelfs weer zou mogen spelen.


In januari 2008 ontbindt hij zijn contract bij Vitesse omdat er tussen hem en de club een verschil van mening is over zijn herstel. Jansen wilde meer aan spelen toekomen. Op 18 januari 2008 wordt bekend dat hij een contract voor 6 maanden bij Feyenoord getekend heeft met een optie voor nog 3 jaar. Feyenoord verhuurt hem voor een half seizoen aan De Graafschap waar hij door een blessure van Joost Volmer aan spelen toe zal komen. Hij krijgt echter geen verder contract bij Feyenoord.


In het seizoen 2008/09 speelt hij voor SC Cambuur. Na dit seizoen zal hij transfervrij overstappen naar FC Groningen.

 

 

Wordt vervolgd.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.