Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

127 gasten online

Femi staat open voor langer verblijf bij FC Groningen

Oluwafemi Ajilore, kortweg Femi, maakte medio 2008 de overstap van FC Midtjylland naar FC Groningen. De Trots van het Noorden maakte een recordbedrag van € 3,3 miljoen over aan de Deense club. De op dat moment 23-jarige Nigeriaan tekende in Groningen een vijfjarig contract. Het zal nimmer de bedoeling van de clubleiding van FC Groningen zijn geweest dat Femi zijn contract met de FC zou uitdienen, maar Femi staat nog altijd op de loonlijst van FC Groningen. Hij steekt in een blakende vorm en onder supporters steken steeds meer geluiden de kop op dat het voor FC Groningen goed zou zijn als de nog niet zo lang geleden zo verguisde Ajilore een contractsverlenging aangeboden zou krijgen.

 

Femi komt vandaag uitgebreid in het Dagblad van het Noorden aan het woord en geeft aan niet onwelwillend tegenover een langer verblijf in het hoge noorden te staan. Hij wil dan echter wel aan spelen toekomen. Ajilore: "Het bevalt me hier nu goed. Ik ken de mensen van de club, ik ken de stad, ik heb hier vrienden. Als ik speel zou ik hier wel willen blijven, maar ik kan daar niet alleen over beslissen. Ik ken de plannen van de club voor volgend seizoen niet."

Femi staat echter ook open voor een andere wending van zijn carrière: "Aan de andere kant moet je als voetballer ook een keer een volgende stap maken en nieuwe uitdagingen aangaan. Ik wil daar nu nog niet te veel over nadenken. Ik zie wel hoe het gaat. In de voetballerij kan van alles gebeuren."

 

Ajilore speelde tot nu toe 92 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij vijf maal scoorde. Hij kijkt niet ontevreden terug op zijn eerste twee seizoenen in Groningen, toen Ron Jans voor de spelersgroep stond. "In de eerste twee seizoenen heb ik nog behoorlijk veel gespeeld." Over Pieter Huistra, Jans' opvolger, is Femi minder te spreken. Hij neemt de naam van Huistra niet in de mond: "Daarna kwam er een andere trainer. Die wilde op een andere manier gaan spelen. Ik kreeg geen kans meer. Dat was heel frustrerend, want ik vond dat niet terecht. Ik raakte bovendien geblesseerd, een hamstringblessure. Dat heeft ook niet meegeholpen."

 

Femi heeft al heel wat voormalige FC-spelers 'overleefd'

 

Stelde Jans de Nigeriaan nog 55 maal op (bron: FCG Stats), waarvan talloze malen als basisspeler - onder Huistra moest Femi het doen met slechts vier basisplaatsen. Hij vertrok op huurbasis naar het Deense Brøndby IF, maar kwam ook daar weinig aan spelen toe. Onder Robert Maaskant begon hij de competitie met een basisplaats in de uitwedstrijd bij FC Twente. Hij speelde aanvankelijk uitstekend, maar viel in de 37e minuut uit met een liesblessure. Het duurde tot 2 december jl. dat hij wederom van het begin mocht opdraven - het betrof de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. In de rust van het zo teleurstellend verlopen bekerduel tegen ajax werd hij tot ieders verrassing in de rust vervangen, maar keerde vorige week in Alkmaar terug in de basis. Hij speelde een formidabele pot en staat vanavond, volkomen terecht, opnieuw aan de aftrap in het thuisduel tegen RKC Waalwijk.

 

Petter Andersson en Femi speelden op 12-12-2005

en op 09-02-2006 tegen elkaar in de Scandinavische

Royal League-ontmoetingen tussen Hammarby IF

en FC Midtjylland (uitslag: 2-2 en 4-1 voor FCM)

 

Een langer verblijf van Femi in Groningen zouden ook wij toejuichen, aangezien we niet verwachten dat de optie in het aflopende contract van Tim Sparv wordt gelicht en het duo Lindgren-Femi goed voldoet, maar hij zal dan wel genoegen moeten nemen met een verlaagde aanbieding. Juridisch gezien zal dit mogelijk zijn, aangezien de salariële niet-EU-eis niet meer onverkort van toepassing zal zijn, aangezien zijn Deense en Nederlandse jaren meetellen, als we goed zijn geïnformeerd. Bij Luciano tellen om die reden zijn in België doorgebrachte jaren mee.

 

Of Femi daadwerkelijk voor een lagere vergoeding in Groningen zal willen blijven is de vraag. Hij zou graag in Duitsland aan de slag gaan, zo heeft hij in een eerder stadium laten weten, en zijn zaakwaarnemer is hiervan ongetwijfeld op de hoogte en zal de Duitse markt aan het afstruinen zijn. Eredivisieclubs kunnen niet concurreren met onze oosterburen. Aan de andere kant - ook Gibril Sankoh liet onlangs optekenen graag nog een paar jaar in de Bundesliga te spelen om dan naar FC Groningen te willen terugkeren. Bij gebrek aan Duitse belangstelling verkaste hij deze week echter naar een Chinese degradant. Kortom, willen is één, realiseren is twee. We zijn erg benieuwd waar Femi's toekomst ligt!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.