Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

"FC Groningen beslist nog deze maand of club langer door wil met Robert Maaskant"

Stef de Bont van Voetbal International heeft vanmorgen op Twitter geschreven dat FC Groningen nog deze maand, dus feitelijk binnen twee weken, een beslissing neemt of Robert Maaskant ook na dit seizoen in aanmerking komt voor het hoofdtrainerschap van de Trots van het Noorden. Maaskant tekende op woensdag 23 mei jl. een contract met een looptijd van één jaar.

 

De papieren editie van Voetbal International citeert Henk Veldmate: "Vóór het eind van deze maand moet er duidelijkheid komen. We hebben deze winter samen met Robert Maaskant besloten de herstart van de competitie te bekijken. Zo'n beslissing baseer je echter niet op één of twee duels. Met twee à drie weken moeten we tot een besluit kunnen komen. Het is ook belangrijk omdat een aantal spelers een aflopend contract heeft. In het ideale plaatje scheppen we eerst duidelijkheid over de trainerspositie en kunnen dan met het elftal aan de slag."

 

Aan het einde van dit seizoen lopen de contracten af van Emil Johansson (optie), Femi, Tim Sparv (optie), Kees Kwakman, Tim Keurntjes (optie; verhuurd) en Luis Pedro (verhuurd).

 

Kees Kwakman, die nog even moet afwachten, net als de overige spelers met een aflopend contract, in Voetbal International: "Ik zit er niet zo mee. Het heeft natuurlijk ook met de trainer te maken. Wat gaat hij doen? Ik heb het prima naar mijn zin in Groningen en wil best praten over een nieuw contract. Anderzijds sta ik ook wel open voor een avontuurtje. Ik laat het rustig op me afkomen."

Hans Nijland verklaarde op 5 februari jl. in Groot Groningen het volgende over de eventuele verlenging van de verbintenis met Robert Maaskant: 

 

"Ik vind hem gewoon een mooie kerel. Maar verlengen of niet is een lastige kwestie. Het duurt dus nog even voor we duidelijkheid kunnen scheppen. Robert zelf wordt daar ook niet nerveus van, hoor. Eigenlijk vallen alleen de resultaten wat tegen, voor het overige functioneert hij gewoon goed. Ik ben bewust een aantal dagen naar het trainingskamp geweest. Gewoon om te kijken hoe er getraind werd, hoe de onderlinge verstandhouding is. Dat zit echt allemaal goed. Natuurlijk hebben we wel eens onze meningsverschillen. We hebben hem zeker ook aangesproken op bepaalde uitlatingen in de media. Dat accepteert hij ook gewoon. Robert kan bovendien heel snel schakelen. Het is en blijft echter een emotioneel man. Wat dat betreft hebben we veel gemeen, want ook ik zou wel eens wat vaker op m’n tong mogen bijten."

 

We zijn benieuwd hoe het kwartje binnen de clubleiding van FC Groningen zal vallen. Schikt de FC om tafel met Robert Maaskant om te trachten de verbintenis te verlengen, of gaat het op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer? Ongetwijfeld speelt ook de mening van de achterban een rol; het issue is vorige week zonder twijfel ter sprake gekomen in het gesprek tussen de Supportersvereniging en de club. Er zal meer besproken zijn dan genotuleerd...

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.