Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

Interessante wijziging: in play-offs om Europees voetbal kunnen dit seizoen mogelijk twee Europese tickets worden verdiend

Toegegeven, het is voer voor juristen, maar wie het Reglement deelname Europese clubcompetities en play-off voor Europees ticket betaald voetbal seizoen 2012/'13 doorneemt, die constateert dat de systematiek rond de play-offs om Europees voetbal dit seizoen is gewijzigd. Er zijn nl. drie situaties waarin in de play-offs om Europees voetbal, die in principe gespeeld wordt tussen de nummers 5 t/m 8 in de eindstand na 34 wedstrijden, niet één maar twee tickets voor de voorronde Europa League verdiend kunnen worden.

 

Verder worden de play-offs om Europees voetbal in één situatie gespeeld tussen de nummers 6 t/m 9 in de eindstand na 34 wedstrijden. Alles heeft te maken met de uitkomst van de KNVB-bekerfinale die op donderdag 9 mei 2013 wordt gespeeld en zal gaan tussen de winnaars van de beide halve finales, PEC Zwolle - PSV en ajax - AZ, die beide op woensdag 27 februari a.s. op de planning staan. De 34e en laatste speelronde in de Eredivisie, met o.a. de wedstrijd FC Groningen - ajax, wordt op zondag 12 mei 2013 gespeeld. De halve finales van de play-offs om Europees voetbal worden op 16 en 19 mei 2013 gespeeld; de finale op 23 en 26 mei 2013. Niet geheel toevallig hebben we hierboven alvast het bomvolle uitvak bij Fiorentina afgebeeld ;-)

In de volgende drie situaties kunnen in de play-offs om Europees voetbal, die gespeeld worden tussen de nummers 5 t/m 8 in de eindstand na 34 wedstrijden, twee tickets voorronde Europa League worden verdiend:

  1. De KNVB-bekerfinale (9 mei 2013) gaat tussen twee finalisten die drie dagen later (12 mei 2013) allebei bij de eerste vier in de eindstand na 34 wedstrijden eindigen. Wie de KNVB-bekerfinale in dat geval wint doet er niet toe.
  2. De KNVB-bekerfinale wordt gewonnen door een ploeg die derde of vierde wordt in de eindstand terwijl de verliezend finalist niet eerste of tweede in de eindstand wordt.
  3. De KNVB-bekerfinale wordt gewonnen door een ploeg die eerste of tweede wordt in de eindstand terwijl de verliezend finalist in de eindstand vijfde, zesde, zevende of achtste wordt.

In alle andere situaties is er in de play-offs om Europees voetbal één ticket voorronde Europa League te verdienen.

 

De play-offs om Europees voetbal worden alleen in de volgende situatie gespeeld tussen de nummers 6 t/m 9 in de eindstand na 34 wedstrijden (met als inzet één ticket voorronde Europa League): bij winst in de KNVB-bekerfinale door een club die in de eindstand na 34 wedstrijden vijfde, zesde, zevende of achtste is geworden; op welke positie de verliezend finalist is geëindigd doet er in dat geval niet toe.

 

Voor alle duidelijkheid: dit zijn de prijzen die op grond van de eindstand na 34 wedstrijden verdiend kunnen worden (met bovengenoemde uitzonderingen):

  • Landskampioen --> in seizoen 2013/'14 toegang tot groepsfase Champions League (CL)
  • Tweede in de eindstand --> in seizoen 2013/'14 toegang tot derde kwalificatieronde CL
  • Derde in de eindstand --> in seizoen 2013/'14 toegang tot play-offs Europa League (EL)
  • Vierde in de eindstand --> in seizoen 2013/'14 toegang tot derde kwalificatieronde EL
  • Vijfde, zesde, zevende of achtste in de eindstand --> play-offs --> winnaar in seizoen 2013/'14 toegang tot derde kwalificatieronde EL; verliezer mogelijk in seizoen 2013/'14 toegang tot tweede kwalificatieronde EL
  • KNVB-bekerwinnaar --> in seizoen 2013/'14 toegang tot play-offs Europa League (EL)

Het is verleidelijk om nu al driftig te gaan speculeren wanneer bovenstaande goed of slecht is voor FC Groningen. Het lijkt ons echter vooralsnog raadzaam om de uitkomsten van de halve finales van de KNVB-beker af te wachten, terwijl het minstens zo belangrijk is dat FC Groningen zijn wedstrijden blijft winnen om bij voorkeur achtste in de eindstand na 34 wedstrijden te worden!

 

Voor de liefhebbers:

 

Reglement deelname Europese clubcompetities en play-off voor Europees ticket betaald voetbal seizoen 2012/'13

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.