Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

159 gasten online

Nick Bakker per direct overgeheveld naar A-selectie FC Groningen

Het goede presteren van de jeugdopleiding van FC Groningen heeft vandaag opnieuw zijn vruchten afgeworpen. De 20-jarige Nick Bakker, linker centrale verdediger en aanvoerder van Jong FC Groningen, is per direct gepromoveerd naar de eerste selectie van FC Groningen, die daardoor uit 22 spelers bestaat. Nick zelf is hierdoor opgeschoven van de beloftenkleedkamer naar die van de elite van de Trots van het Noorden, zoals Virgil van Dijk op onderstaande foto heeft vastgelegd. Nick, proficiat!

 

Nick Bakker en Henk Bos tekenden op 19 april 2012 hun eerste profcontract bij FC Groningen. Beide heren liggen tot medio 2014 in Groningen onder contract; FC Groningen bezit bij beiden een eenzijdige verlengingsoptie met nog een contractsjaar.

Nick Bakker kwam net als Bos in 2003 bij de D1 van FC Groningen en is afkomstig van Potetos. De centrale verdediger doorliep vervolgens alle jeugdteams. Bakker maakte op 19 februari 2012 als invaller zijn debuut in de Eredivisie, in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV. Dit seizoen deed Robert Maaskant tot nu toe drie maal een beroep op hem. Als invaller droeg hij zijn steentje bij aan de overwinningen tegen Heracles (thuis, 2-0) en AZ (uit, 0-1); hij stond in de basis van de met 2-0 verloren uitwedstrijd van FC Groningen bij ajax.

 

Nick Bakker mag per direct gebruik maken van de

kleedkamer van het eerste elftal (foto: Virgil van Dijk)

 

De voetbalvereniging vv POTETOS is opgericht op 25 oktober 1948, als onderdeel van alle ontspanningsverenigingen van de toenmalige PTT. POTETOS staat dan ook voor POst TElefoon Telegraaf Ontspannings- en Sportvereniging. De vereniging uit Groningen en Nick Bakker hebben nog altijd een uitstekende band met elkaar. Potetos schreef eerder dit jaar het volgende op de clubsite:


Op de ALV van 22-01-2012 heeft de vergadering de benoeming van Nick Bakker tot Lid van Verdienste unaniem gesteund. Nick heeft het bestuur schriftelijk laten weten de benoeming ook te aanvaarden. Per 05 januari 2013 is Nick Bakker, contractspeler van FC Groningen en oud jeugdspeler van onze vereniging, officieel Lid van Verdienste van de vvPOTETOS.
Nick, gefeliciteerd. De bijbehorende versierselen zullen op een gepast moment aan Nick worden uitgereikt.

 

Nicks vader Paul Bakker is overigens oud-keeper van het eerste elftal van Potetos. Paul moet net als Nick een topper zijn geweest. Wij citeren uit het wedstrijdverslag van CSVH 1 - Potetos 1 (7 september 2002, uitslag 1-2): "Gelukkig hadden wij in Paul een uitstekende doelman, die alles wat rond was klem had."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.