Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

210 gasten online

Eervolle uitnodiging Luciano voor benefietduel ten behoeve van Unicef

Luciano da Silva zal zich de dag van vandaag nog lang heugen. Tijdens de terugreis van Portugal naar het koude Groningen bereikte onze keeper een uitnodiging om op maandag 25 januari a.s. in Lissabon mee te doen met een wereldteam van zijn Braziliaanse landgenoot Ronaldo tegen een ploeg van de Franse voormalige voetbalster Zinedine Zidane, aldus de site van FC Groningen. De FC werkt hieraan mee, ook al betekent dit mogelijk dat hij de thuiswedstrijd tegen Twente, die één dag eerder wordt gespeeld, noodgedwongen moet missen.

 

Het benefietduel wordt om 20.45 uur gespeeld in het stadion van Benfica. Luciano is dolblij: "Ik kan het nog steeds niet geloven. Straks zit ik met Ronaldo in één en dezelfde kleedkamer. Hij is een held voor mij. Dit is een unieke kans.”


FC Groningen schrijft op haar site dat het Luciano da Silva de mogelijkheid biedt naar Lissabon af te reizen. Ook deze geste kan onze sympathieke doelman bijzonder waarderen. "Ik ben de club toch al dank verschuldigd. Doordat FC Groningen mij naar Nederland heeft gehaald, ben ik meer bekend geworden en heb ik me kunnen profileren. Anders had ik nooit zo’n uitnodiging ontvangen. Ik heb gelijk mijn moeder gebeld. Ze wist niet wat ze hoorde. Ik ben er heel blij mee."

 

De wedstrijd begint dus vrij laat, die bewuste maandagavond. Theoretisch gesproken zou hij dus zowel tegen Twente, de kraker die een dag eerder om 14:30 uur begint, de sterren van de hemel kunnen keepen als in Lissabon van de partij kunnen zijn. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de clubleiding van FC Groningen het verstandig acht om Luciano twee etmalen achter elkaar in het doel te sturen. Mogelijk zal Brian van Loo dus het doel verdedigen in de beladen pot tegen de omhooggevallen Tukkers. Dit hoeft ons niet te verontrusten. Natuurlijk, er gaat niets boven Groningen en in het doel van de Trots van het Noorden gaat er niets boven Luciano, maar Van Loo heeft zich de laatste tijd steevast als betrouwbare stand-in ontpopt als er een beroep op hem werd gedaan.

 

Kortom, wij gunnen Luciano deze unieke belevenis van harte. Gefeliciteerd, kerel!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.