Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

494 gasten online

Robert Maaskant maakt formidabel ludiek statement richting Gözübüyüks respectloze respect-actie

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük maakte zich op 15 december jl. in de Euroborg ten overstaan van duizenden FC Groningen-supporters en honderdduizenden TV-kijkers volstrekt belachelijk door aan Robert Maaskant een volkomen misplaatst respect-bandje te tonen. De van zijn voetstuk gevallen arbiter had eerder die avond het duel volledig verkracht door Leandro Bacuna reeds na zes minuten volkomen ten onrechte een rode kaart te tonen. De prent werd later uiteraard door de aanklager betaald voetbal geseponeerd, zoals zovele rode kaarten die de laatste tijd te pas en vooral te onpas als rijpe appelen over de spelers worden uitgestort, maar FC Groningen zag zich met tien man in een moeizame positie gemanoeuvreerd en speelde uiteindelijk 0-0.

 

De scheidsrechter vond dat hij hiermee echter nog niet genoeg aandacht op zich had gevestigd. Vóór de wedstrijd had hij met de vierde official bekokstoofd dat hij bij een in hun hypocriete ogen geschikt moment met een respectbandje zou wapperen. In de 57e minuut was het zover. Maaskant zag dat Género Zeefuik gemeen onderuit werd geschoffeld op een kansrijke positie, maar er werd niet gefloten. Onze hoofdtrainer meldde dit op een correcte wijze bij de vierde man, die onmiddellijk Gözübüyük optrommelde: "Ja, we hebben een moment!" Het vervolg is bekend.

 

Robert Maaskant heeft tijdens het recente caranavalsfeest in Breda op ludieke wijze gereageerd op de actie van de arbiter en begaf zich verkleed als Gözübüyük in het feestgedruis. Met dank aan gelegenheidsfotograaf Arjan van den IJssel van Voetbal International kunnen we een brede grijns niet onderdrukken. Top-actie, Maaskant!

 

 

Robert Maaskant, verkleed als Serdar Gözübüyük

 

Laten we hopen dat de recent vanuit Zeist ingezette kruistocht tegen alles wat met emotie te maken heeft een snelle dood zal sterven, en dat we ons straks op de velden niet met zaalvoetbal geconfronteerd zien.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.