Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

161 gasten online

Trainersstaf druk doende van David Texeira diepere, doelgerichtere spits te maken; effecten zijn zichtbaar

David Texeira tekende op 31 augustus 2011 een driejarig contract bij FC Groningen, dat tevens een eenzijdige optie bezit om de verbintenis met nog eens twee seizoenen te verlengen. Hij werd voor een bedrag van € 1,45 miljoen van het Uruguayaanse Defensor Sporting Club overgenomen, maar hij heeft de verwachtingen nog niet weten in te lossen. Scoorde hij vorig seizoen nog negen maal in 31 wedstrijden (omgerekend naar speeltijd één doelpunt per 277 minuten), dit seizoen staat de teller na 18 duels (646 minuten speeltijd) pas op één luttel doelpunt.

 

Enerzijds zal dit ongetwijfeld liggen aan het feit dat Texeira in Uruguay uitsluitend in een 4-4-2 systeem heeft gespeeld met een andere diepe spits bij hem in de buurt, en heeft de scoutingsstaf geen realistische verwachtingen gehad over zijn potentie om zich aan een 4-3-3 concept aan te passen. Anderzijds draagt zijn energievretende maar verre van efficiënte wijze van spelen, met de rug naar het doel toe en waarin de bal soms meters van zijn voet wegspringt, ook niet bij aan een gezonde concurrentiestrijd met Género Zeefuik.

 

Hierin komt binnenkort wellicht verandering. Dick Lukkien, assistent van Robert Maaskant en trainer van Jong FC Groningen (en bovendien liefhebber van een 4-4-2 concept) heeft gistermiddag bij FCG Radio uitgelegd dat de trainersstaf intensief met David Texeira aan de slag is. Tot voor kort wilde Texeira de bal op het middenveld ophalen, werkte heel hard en gaf alles voor de ploeg, en dacht dat hij zijn ploeg hiermee hielp, aldus Lukkien. De trainers zijn nu bezig om hem bij te brengen dat ze hem liever hoog op het veld zien, dicht in de buurt van de vijandelijke goal. Hij moet dus langer 'wegblijven' om meer energie en kracht over te houden voor zijn acties naar de goal. In de laatste twee wedstrijden die hij voor Jong FC Groningen heeft gespeeld en waarin hij drie maal scoorde (Jong ajax-thuis en Jong Feyenoord-thuis) deed hij dit uitstekend en zie je de tactische wijzigingen prima terug, zo verklaarde Lukkien.

Wij waren bij beide wedstrijden van de beloften aanwezig en onderschrijven dit. Texeira blijft duidelijk meer in de punt van de aanval en ook zijn balaanname wordt beter. 

 

De Uruguayaan lijkt de weg omhoog dus gevonden te hebben. Wat ons betreft krijgt hij de komende tijd meer speeltijd in het eerste elftal. In de laatste drie wedstrijden viel hij steevast kort voor tijd in, en speelde tegen RKC Waalwijk, Vitesse en gisteravond tegen PEC Zwolle 4 resp. 19 resp. 14 minuten.

 

Nóg liever zouden we zien dat hij de kans krijgt zich in een 4-4-2 concept met Género Zeefuik als tweede diepe spits te ontplooien, maar dit zien we voorlopig niet gebeuren.

 

Wij zijn blij met deze ontwikkeling, de enige manier om ervoor te zorgen dat de forse investering van bijna € 1,5 miljoen geen weggegooid geld is. Ook om die reden juichen wij het toe dat er momenteel hard gewerkt wordt om Stefano Magnasco de nodige verdedigende finesses bij te brengen. Voor de Chileen werd € 478.696,75 neergeteld. Ook deze investering heeft zich tot op heden nog niet uitbetaald.

 

Samenvattingen van FC Groningen TV van de laatste twee wedstrijden van Jong FC Groningen, met daarin drie doelpunten van David Texeira:

 

 

 

Het gesprek met Dick Lukkien is hier terug te luisteren (vanaf ca. 22'25''; klik aan de linkerkant bij zaterdag 23 februari 2013 op FCG Radio).

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.