Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

411 gasten online

"Spelers FC Groningen en assistenten Erwin van de Looi en Dick Lukkien willen door met Robert Maaskant"

Volgens het Dagblad van het Noorden (1; 2) zijn zowel de spelers van FC Groningen als de assistent-trainers, Erwin van de Looi en Dick Lukkien, voorstander van het verlengen van het aan het einde van dit seizoen aflopende contract van hoofdtrainer Robert Maaskant.

 

Robert Maaskant gaf zaterdagavond tegenover Henk Elderman van RTV Noord aan nog niet met de verlenging van zijn contract bezig te zijn en dat de club daarmee ook nog niet bezig hoeft te zijn. De focus ligt nu hierop: "Ondanks dat we (Maaskant-Veldmate-Nijland, red.) links en rechts wel eens botsen met elkaar of wel eens een geintje met elkaar maken hebben we maar één doel voor ogen, en dat is FC Groningen naar boven krijgen. Dan zijn we met z'n allen blij."

 

 

Lees verderop meer over de meningen van spelers, assistent-trainers, clubleiding en de trainer zelf!

We geloven zeker dat de spelers achter hun trainer staan, maar we vragen ons wel af of een speler de moed zou hebben aan te geven dat hij het niet eens zou zijn met verlenging van de verbintenis.

 

Vorige week zaterdag maakte FCG Radio bekend dat 72,4% van de 428 personen die gereageerd hadden graag zouden zien dat Robert Maaskant ook volgend jaar de scepter zou zwaaien over het eerste elftal. Zie ons artikel van zaterdag 16 februari jl.

 

 

In de papieren editie van het Dagblad van het Noorden wordt op maandag 25 februari 2013 verder ingegaan op de materie. Een aantal personen komt aan het woord:

 

Mening spelers

 

Kees Kwakman: "Voor mij zou het prima zijn als Maaskant blijft."

Michael de Leeuw: "Ik hoop dat hij blijft. Ik vind hem een prima trainer."

 

De krant schrijft dat het merendeel van de spelersgroep de mening die Kwakman en de Leeuw over Maaskant hebben deelt. Spelers als Filip Kostic en Stefano Magnasco (in tegenstelling tot Kees Kwakman en Michael de Leeuw spelen zij weinig tot niet) worden overigens niet geciteerd.

 

Mening assistent-trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien

 

Het DvhN schrijft dat ook de assistent-trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien graag zouden zien dat FC Groningen het contract met Robert Maaskant verlengt.


Erwin van de Looi: "Wij zouden op deze wijze heel goed met elkaar verder kunnen gaan."

Dick Lukkien: "Er is een prima werksfeer. Wij werken uitstekend met elkaar samen. Ik zie geen enkele reden om niet met Maaskant te verlengen."

 

Hans Nijland en Henk Veldmate hebben beide assistenten niet specifiek gevraagd hoe zij over de samenwerking met Robert Maaskant denken. Van de Looi: "Is ook niet nodig. Eén keer per week komen wij met de technische staf bij elkaar en daar zitten Hans en Henk ook bij. Zij weten hoe wij erin staan." Lukkien: "Voor iedereen zou het wel een goede zaak zijn als er snel duidelijkheid komt."

 

Nijland en Veldmate hebben ook de spelersgroep niet gevraagd naar het functioneren van de hoofdtrainer. Kees Kwakman, die samen met Virgil van Dijk, Maikel Kieftenbeld, Luciano en Michael de Leeuw de spelersraad vormt: "Met de spelersraad zitten we één keer per maand met de directie, maar hier hebben we het nog niet over gehad. Maar dat hoeft ook niet."

 

Henk Veldmate, Hans Nijland en Robert Maaskant zelf

 

De clubleiding van FC Groningen had eerder aangegeven dat het deze maand een beslissing zou nemen of de club na dit seizoen verder zou willen gaan met Robert Maaskant. Henk Veldmate verklaarde zaterdag echter dat hij zich niet wil laten opjagen en zonodig meer tijd zou nemen.

 

Hans Nijland over de vraag of de FC wel of niet doorgaat met Maaskant: "Ik heb er wel een idee over, maar de manager technische zaken moet maar met een advies komen. En dan moet hij me maar uitleggen waarom we wel of niet met de trainer verder moeten gaan. Ik hoor het wel."

 

Tenslotte: Robert Maaskant zelf gaf zaterdag opnieuw aan geen haast te hebben: "Ik heb het hier goed naar de zin. Ik werk met heel veel plezier bij FC Groningen en zie voldoende potentie. Ik wacht rustig af."

 

Wij delen de mening van Dick Lukkien. Wat ons betreft komt er snel duidelijkheid. Binnenkort zal geïnventariseerd moeten worden wat er gebeurt met aflopende contracten, en of er nieuwe spelers gehaald dienen te worden. Het zou fijn zijn als de trainer die komend seizoen voor de groep staat (wat ons betreft Robert Maaskant) daarin vanaf het begin betrokken kan worden. We hopen echter ook dat er dan daadwerkelijk werk gemaakt gaat worden van het tonen van meer spektakel in thuiswedstrijden. Er kan vaker aangeknoopt worden bij de strijdwijze van de slotfase van PEC-uit (4-4-2) en de tweede helft van PEC-thuis (aanvallende intenties)!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.