Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Theo Lucius definitief tot het einde van het seizoen bij FC Groningen

Nadat Ron Jans al in de pers kenbaar had gemaakt een positief advies over Theo Lucius uit te brengen was het nog maar een formaliteit, maar nu is dan ook definitief door FC Groningen bevestigd dat Lucius tot het einde van het seizoen bij de Trots van het Noorden zal spelen. Hij is met onmiddellijke ingang aan de selectie toegevoegd en heeft rugnummer 17 gekregen. De kans is bijzonder groot dat hij al aanstaande woensdag, als de derby van het Noorden tegen Heerenveen gespeeld zal worden, in de basis zal staan.

 

Op de site van FC Groningen licht manager technische zaken Henk Veldmate de beslissing om met Lucius door te gaan (die overigens unaniem genomen werd) als volgt toe: "Voor ons zijn er drie pijlers waarop deze beslissing is genomen. Om te beginnen heeft Lucius laten zien dat hij voetballend een toegevoegde waarde kan hebben en dat hij fit is, dat heeft hij tijdens het trainingskamp aangetoond. Daarnaast heeft hij zich tijdens de trainingen en in de wedstrijd tegen Ajax duidelijk gemanifesteerd in de coaching. Lucius was op een positieve wijze aanwezig. Tot slot kan hij met al zijn ervaring een belangrijke rol spelen binnen de spelersgroep, dus ook in de kleedkamer belangrijk zijn. Dit kan alles kan deze selectie goed gebruiken."

 

Theo Lucius kan op diverse posities in de verdediging en op het middenveld ingezet worden. Nadat er meerdere spelers met langdurige blessures uit de selectie van FC Groningen weggevallen waren, kwam Lucius in beeld om de keuzemogelijkheden voor Ron Jans groter te maken. Lucius zelf ziet het contract bij FC Groningen als mogelijkheid om te zich te bewijzen, al wijst hij er wel op dat van hem geen wonderen verwacht mogen worden. Omdat Sepp de Roover tot het einde van het seizoen uitgeschakeld is met een kruisbandblessure, en Tom Hiariej nog steeds niet helemaal hersteld is van zijn liesblessure, is de kans groot dat Theo Lucius woensdag tegen SC Heerenveen zijn eerste basisplaats in een competitiewedstrijd van FC Groningen zal krijgen. Dan wordt pas echt duidelijk hoe goed de conditie en het wedstrijdritme van Lucius daadwerkelijk zijn.

 

Welkom bij FC Groningen, Theo!