Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

148 gasten online

Directie FC Groningen en Robert Maaskant weten van elkaar waar ze aan toe zijn; vóór thuiswedstrijd tegen FC Twente geen duidelijkheid

Een lezer van onze site heeft contact gezocht met Hans Nijland en bij de algemeen directeur zijn zorg uitgesproken over het uitblijven van duidelijkheid over het al dan niet verlengen van het contract van Robert Maaskant. Hans Nijland heeft een duidelijk antwoord gestuurd. De directie van FC Groningen (algemeen directeur Hans Nijland en commercieel directeur Robbert Klaver) en hoofdtrainer Maaskant hebben intern naar elkaar uitgesproken op welk moment er naar elkaar toe duidelijkheid zal worden uitgesproken. Nijland: "Voorlopig richten we ons eerst op twee zeer belangrijke thuiswedstrijden."

 

FC Groningen speelt komende vrijdag thuis tegen NAC Breda, en volgende week zondag, 17 maart a.s., thuis tegen FC Twente. Vervolgens ligt de competitie een week stil, waarna de Trots van het Noorden op zaterdag 30 maart 2013 in Tilburg tegen Willem II zal aantreden.

Hans Nijland benadrukt dat intern volledig duidelijk is wanneer beide partijen met elkaar zullen praten. "Van besluiteloosheid is dus geen enkele sprake", aldus de algemeen directeur.

 

Eerder was door Hans Nijland al gesteld dat hij inzake de eventuele verlenging van de verbintenis van Robert Maaskant een advies van Henk Veldmate, manager technische zaken verwacht. In onze voorbeschouwing op het duel tegen Roda JC schreven we hierover op de laatste dag van februari 2013:

 

Als Robert Maaskant zege op zege blijft stapelen, dan verstevigt dit zijn onderhandelingspositie. Maaskant hoorde nog niets van de FC en het lijkt uitgesloten dat de wens van Henk Veldmate om nog deze maand, die nog maar een paar uurtjes duurt, een clubbeslissing te vellen over het al dan niet aanbieden van een nieuw contract aan de hoofdcoach zijn beslag gaat krijgen.

 

Waarschijnlijker lijkt het dat manager technische zaken Henk Veldmate zich in een benarde positie weet. Assistent-trainers en spelers willen met Maaskant door - en Hans Nijland wacht geduldig op een advies van Veldmate, de man die aan het hoofd staat van de scoutingsafdeling wier werk door de trainersstaf zo stevig bekritiseerd is. Een negatief advies van Veldmate leidt zonder twijfel tot interne onrust.  Het zou ons niets verbazen als een langer verblijf van Robert Maaskant hand in hand gaat met een vertrek van Henk Veldmate.

 

De club zal vermoedelijk niet beogen langer met Femi door te gaan, zo vermoeden wij. Ook door de namen van Johansson, Kwakman, Sparv, Luis Pedro (verhuurd), Keurntjes (verhuurd) en Batbay (laatste jaar Jong FC Groningen) konden wel eens strepen gehaald gaan worden en wat ons betreft blijft het bij een tweetal gerichte kwaliteitsaankopen waarmee de creativiteit in het elftal en de balans jong/oud verder geoptimaliseerd kan worden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.