Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

348 gasten online

Hoogste tijd voor duidelijkheid rond Robert Maaskant en Henk Veldmate

Het zijn momenteel roerige tijden bij FC Groningen. Robert Maaskant heeft afgelopen vrijdagavond na afloop van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda in woord en gebaar zelf gezorgd voor de reuring waar hij zo van houdt; zijn positie is er hierdoor bepaald niet houdbaarder op geworden. En wie naar aanleiding van zijn interview met Eredivisie Live toch een soort van excuus richting FC-publiek had verwacht - die lijkt zich te vergissen.

 

Volgens het Dagblad van het Noorden vindt Robert Maaskant dat supporters van FC Groningen papegaaiengedrag vertonen. Morgen valt over deze bijzondere quote meer te lezen in de papieren versie van de krant.

 

En ook de actuele status rond manager technische zaken Henk Veldmate is met vraagtekens omgeven.

 

UPDATE zondag 10 maart 2013:

"Deze week gesprek clubleiding FC Groningen met Robert Maaskant"

De gewenste duidelijkheid kon wel eens niet lang op zich laten wachten. Deze week vindt er een gesprek plaats tussen de clubleiding van FC Groningen en Robert Maaskant, zo bericht het Dagblad van het Noorden.

Veldmate is nu al twee weken ziek, hij was onbereikbaar voor FCG Radio waarmee hij een afspraak had, en hij laat op Corpus en in de Euroborg verstek gaan. De eerste speculatieve berichten rond zijn positie duiken inmiddels op. Zo vermoedt Vincent Muskee, journalist van Groot Groningen, dat een breuk met zowel Maaskant als Veldmate in de lijn der verwachtingen ligt. Muskee vult de positie van Veldmate's opvolger meteen pro-actief met potlood in: Art Langeler zou een bureaufunctie ambiëren en dus als opvolger van Henk Veldmate in aanmerking komen (zie 1, 2, 3).

 

Johan Derksen: "Art Langeler ambieert bureaufunctie"

Johan Derksen heeft onlangs bij Radio Rijnmond gezegd dat Art Langeler volgens Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, na dit seizoen geen trainersjob meer ambieert maar een 'bureaufunctie'. AD.nl schreef op 9 februari jl.: "Cambuur zoekt een trainer die tevens verantwoordelijk wordt voor technische zaken. 'Dat is wel iets wat ik ambieer', zegt Langeler."

 

De officiële lezing van FC Groningen is dat Henk Veldmate op dit moment echt ziek is; hij zou deze week weer beginnen.

 

We hopen dat er zeer snel duidelijkheid komt, zowel over het hoofdtrainerschap van FC Groningen met betrekking tot komend seizoen als over de afwezigheid van Henk Veldmate, zodat speculaties kunnen overgaan in feiten. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.