Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

149 gasten online

ROBERT MAASKANT STOPT AAN EIND VAN SEIZOEN BIJ FC GRONINGEN

Robert Maaskant stopt aan het eind van dit seizoen als trainer van FC Groningen. Hij heeft vanmiddag per sms het volgende aan een aantal personen laten weten: "Ik stop !! Om 14.00 volgt een bericht. Ik heb het vanochtend meegedeeld". 

Uit het bericht bleek dit niet, maar inmiddels is duidelijk dat Maaskant zijn werkzaamheden als trainer van de Trots van het Noorden niet per direct, maar aan het einde van dit seizoen beëindigt.

 

De spelers zijn hiervan vanochtend op het trainingsveld in Haren reeds op de hoogte gebracht; daarvoor had Robert Maaskant op zijn verzoek een gesprek met Hans Nijland gehad.

 

FC Groningen schrijft inmiddels op de clubsite dat de directie van FC Groningen (die bestaat uit algemeen directeur Hans Nijland en commercieel directeur Robbert Klaver, maar niet uit manager technische zaken Henk Veldmate) en Robert Maaskant vanochtend op verzoek van de hoofdtrainer met elkaar hebben gesproken, waarna het besluit genomen is om het aflopende contract van Robert Maaskant met FC Groningen niet te verlengen.

 

Na vrijdag zijn de ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. Het was immers oorspronkelijk de bedoeling dat Hans Nijland een advies van Henk Veldmate zou afwachten; beide partijen hadden intern al een moment gekozen om duidelijkheid te verschaffen. Dit moment zou pas na de komende thuiswedstrijd tegen FC Twente liggen.

 

Vanmiddag om 15:30 uur belegt FC Groningen een informeel persmoment voor een persoonlijke reactie van algemeen directeur Hans Nijland en aanvoerder Kees Kwakman. Robert Maaskant is daarbij 'vanwege andere verplichtingen' niet persoonlijk aanwezig.

 

Volgens Stef de Bont van Voetbal International is er veel frictie tussen de trainers en de scouts over de invulling van de selectie.

Robert Maaskant werd op 23 mei 2012 gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Groningen. Hij stond tot nu toe bij 29 officiële wedstrijden van FC Groningen als hoofdtrainer langs de kant. Van deze wedstrijden won FC Groningen 10 duels, 6 wedstrijden eindigden gelijk en 13 duels gingen verloren.

 

Robert Maaskant op 23 mei jl. bij zijn benoeming tot hoofdtrainer

 

FC Groningen heeft inmiddels een bericht op de clubsite geplaatst. De club schrijft dat de directie van FC Groningen en Robert Maaskant vanmorgen met elkaar hebben gesproken, op initiatief van de hoofdtrainer. In het gesprek werd duidelijk dat beide partijen het verstandig vonden het aflopende contract van Maaskant met FC Groningen niet te verlengen. Volgens Hans Nijland is de beslissing professioneel en op harmonieuze wijze tot stand gekomen. Wij citeren:

 

"Gedurende ons gesprek kwamen we tot deze gezamenlijke conclusie. Hierbij dien ik een compliment te maken aan Robert Maaskant. Hij heeft zeer professioneel gehandeld en gereageerd. Wij hebben dan ook de absolute overtuiging dat wij het seizoen op een professionele en waardige wijze zullen afsluiten en we zullen er met elkaar alles aan doen om onze sportieve doelstellingen te realiseren en onze ambities waar te maken."

 

FC Groningen heeft aansluitend een persbericht verstuurd, met daarin de volgende tekst:


FC Groningen en Maaskant na dit seizoen uit elkaar


FC Groningen en hoofdtrainer Robert Maaskant gaan na dit seizoen uit elkaar. Dit is de uitkomst van een gesprek dat de directie van de club maandagochtend op initiatief van de hoofdtrainer met Maaskant voerde. Beide partijen vinden het verstandig de aflopende overeenkomst na dit seizoen niet te verlengen.


Algemeen directeur Hans Nijland benadrukt dat deze beslissing op professionele wijze en in harmonie tot stand is gekomen. “Gedurende ons gesprek kwamen we tot deze gezamenlijke conclusie. Hierbij dien ik een compliment te maken aan Robert Maaskant. Hij heeft zeer professioneel gehandeld en gereageerd. Wij hebben dan ook de absolute overtuiging dat wij het seizoen op een professionele en waardige wijze zullen afsluiten en we zullen er met elkaar alles aan doen om onze sportieve doelstellingen te realiseren en onze ambities waar te maken.”


Nijland wil benadrukken dat Robert Maaskant niet in een makkelijke positie is binnen gekomen bij de club. “Wij hebben dan ook respect voor de wijze waarop Maaskant deze klus heeft opgepakt en aangepakt.”

 

Robert Maaskant laat weten tot de laatste dag te zullen strijden voor een plek in de play-offs om een ticket in de Europa League. “De werksfeer binnen FC Groningen is uitstekend. Ik werk op een heel prettige manier samen met mijn spelers, de technische en medische staf en met de directie van FC Groningen. Zo wil ik het ook graag afsluiten. Dit is een besluit van twee kanten en ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik FC Groningen een geweldig mooie club vind.”

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.