Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

241 gasten online

Robert Maaskant twijfelt ook over intern beleid bij FC Groningen; "publiek gaf laatste zetje"

Er komt steeds meer naar buiten over de motieven van Robert Maaskant om zijn aflopende verbintenis bij FC Groningen niet te willen verlengen. Stef de Bont van Voetbal International schrijft op Twitter: "Maaskant heeft vanmorgen zijn twijfels neergelegd bij Nijland. Wilde zekerheid richting de toekomst. Nijland is opgestaan en kwam later terug. Zei dat hij die garanties niet kon geven. Maaskant twijfelde over toekomst en intern beleid bij FC Groningen. Maaskant is naar eigen zeggen in de winter al door andere (buitenlandse) clubs benaderd. Zou nu ook opties hebben." (1; 2; 3)

 

Morgen vindt nader managementoverleg plaats bij FC Groningen. Ook Henk Veldmate zal dan aanschuiven.

 

In een vraaggesprek met FCUpdate noemt Robert Maaskant nog een ander motief om niet te verlengen: "Ik ben bij het nemen van deze beslissing niet over één nacht ijs gegaan, want ik geef een gewilde baan op bij een mooie club. Maar de reactie van het publiek gaf wel het laatste zetje. Je wilt toch graag waardering voor je werk krijgen. Als je niet goed speelt, kan ik een fluitconcert begrijpen. Maar tegen NAC kwamen we redelijk in de buurt van ons maximale niveau. Als je al aan het twijfelen bent of je de juiste man op de juiste plaats bent, dan helpt zo'n overtrokken reactie van de supporters niet."

 

Volgens de site is Robert Maaskant enkele weken geleden begonnen te twijfelen vanwege onduidelijkheid over de invulling van de selectie voor volgend seizoen. "Ik weet niet of ik meer uit deze selectie kan halen. Ook daarom lijkt het me beter om komende zomer iemand anders voor de groep te zetten."

Eerder vanavond schreef De Bont op VI.nl dat FC Groningen naar de mening van Robert Maaskant naar beneden moet kijken vanwege het matige scorende vermogen. FC Groningen is na Willem II de minst scorende ploeg in de Eredivisie. Maaskant: "Alfred Finnbogason heeft in zijn eentje bijna net zoveel goals gescoord als wij allemaal bij elkaar. We hebben met David Texeira en Género Zeefuik twee spitsen die niet bekend staan om de doelpunten. De roep om een tweespitsen-systeem met die jongens is groot. Alleen heb je dan twee jongens die niet scoren. Vandaar dat we terugvallen op De Leeuw. Toch is het onvoldoende.

 

Michael de Leeuw vult aan: "We willen graag omhoog kijken maar ik denk dat we vooral even naar beneden moeten kijken en daar weg moeten komen. Met het gehijg van die degradatieclubs in onze nek mogen we niet focussen op Europees voetbal, zo eerlijk moeten we zijn. We scoren gewoon te weinig, tel de doelpunten van alle voorhoedespelers maar bij elkaar op. De kansen worden wel gecreëerd, maar hij gaat er niet in. We moeten oppassen dat het ons niet gaat opbreken."

 

(Het feit dat Género Zeefuik en David Texeira beiden niet veel doelpunten hebben gescoord in een 4-3-3 of 4-2-3-1 concept betekent in onze ogen allerminst dat ze eveneens weinig zouden scoren als ze samen in een 4-4-2 systeem zouden spelen, maar dit terzijde.)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.