Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

165 gasten online

Rode kaart Marco Bizot geseponeerd door aanklager betaald voetbal

Het begint inmiddels eerder regel dan uitzondering te worden dat rode kaarten die aan spelers van FC Groningen worden verstrekt naderhand geseponeerd worden door de aanklager betaald voetbal. Eerder dit seizoen zagen Leandro Bacuna en Michael de Leeuw hun rode kaarten al weggestreept worden, en vandaag heeft de aanklager betaald voetbal ook de gistermiddag door Kevin Blom aan Marco Bizot getoonde rode kaart geseponeerd, zo bericht FC Groningen op de clubsite. Bizot kan op zaterdag 30 maart a.s. dus gewoon het doel van FC Groningen verdedigen in de uitwedstrijd bij Willem II.

FC Groningen schrijft:

 

Bizot zou Twente-speler Luc Castaignos op onreglementaire wijze hebben belet de bal te spelen, terwijl de spits zich in scoringspositie bevond.


Op basis van de ingediende verklaringen en de televisiebeelden heeft de aanklager geoordeeld dat de overtreding ‘niet wettig en overtuigend’ kan worden bewezen.

 

Het begint inmiddels genant te worden hoe er ten onrechte, zelfs naar het idee van de KNVB, met rode kaarten wordt gewapperd. Iets meer respect de andere kant op zou op zijn plaats zijn. Of is er domweg sprake van onkunde en kunnen de heren niet beter fluiten? Het is een feit dat wedstrijden behoorlijk worden beïnvloed door het onterecht decimeren van elftallen. Onacceptabel. De KNVB geeft aan dat de strafschop ten onrechte is toegekend. De overtreding kon immers niet wettig en overtuigend worden bewezen. Hoe zou de wedstrijd zijn verlopen als het 0-1 zou zijn gebleven? Er blijft een vieze smaak hangen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.