Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

286 gasten online

"FC Groningen geeft Virgil van Dijk toestemming met Engelse clubs te praten"

VI.nl heeft vanavond gemeld dat Virgil van Dijk van FC Groningen toestemming heeft gekregen om het gesprek aan te gaan met clubs die in hem geïnteresseerd zijn. In de winterstop wilde de clubleiding van FC Groningen nog niet meewerken aan een overgang van de centrale verdediger naar het Engelse Brighton & Hove Albion; op 9 maart jl. schreven wij in dit artikel dat Cardiff City zich bij het rijtje Britse clubs had gevoegd dat de zinnen op Van Dijk had gezet. Cardiff City is koploper van de Championship en is hard op weg naar de Premier League.

 

Eerder werden ook Newcastle United, Sunderland en Everton al in verband met Virgil van Dijk gebracht.

 

Volgens VI.nl mag Van Dijk nu dus in gesprek gaan met potentiële nieuwe werkgevers. Henk-Maarten Chin, Virgils zaakwaarnemer, wil niet op namen ingaan, maar laat weten dat Virgil van Dijk zijn zinnen heeft gezet op een Engelse transfer. "De Eredivisie zou geweldig zijn, maar Engeland lijkt de beste optie. Daar komt hij met zijn manier van spelen goed tot zijn recht. Er zijn veel clubs in het Championship die hem volgen, maar ook in de Premier League. Hij is toe aan een volgende stap."

 

FC Groningen geeft aan zaakwaarnemer van Virgil van Dijk indicatie af wat Virgil moet kosten

Chin komt op woensdag 20 maart 2013 in de papieren editie van Voetbal International uitgebreider aan het woord. Chin: "Na de mislukte transfer van afgelopen winter is er een gesprek geweest met de Groningse clubleiding. In de winter was er concrete interesse, maar er viel niet te praten. De club zat in een sportief moeilijke periode en wilde Virgil voor geen enkel bedrag kwijt. Nu hebben we in ieder geval een indicatie wat Virgil moet kosten en dat kunnen we communiceren aan geïnteresseerde clubs. Ik heb in ieder geval het gevoel Groningen bereid is te luisteren naar een fatsoenlijk bod."

 

Chin over de toekomst van Virgil van Dijk: "Hij is toe aan een volgende stap. FC Groningen zit in een moeilijke periode en dat gaat ook ten koste van zijn spel. Daarom is het ook zo jammer dat hij afgelopen winter niet weg kon. Brighton wilde echt de hoofdprijs betalen."

Het contract van Virgil van Dijk met FC Groningen loopt nog tot medio 2015.

 

Gerelateerde artikelen:

 

09-03-2013 "Cardiff City geïnteresseerd in Virgil van Dijk"

06-02-2013 Brighton wil Virgil van Dijk komende zomer contracteren en langdurig vastleggen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.