Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

220 gasten online

"Clubleiding FC Groningen ontevreden over functioneren Henk Veldmate"

Volgens RTV Noord is de clubleiding van FC Groningen ontevreden over het functioneren van manager technische zaken Henk Veldmate. In het artikel, dat kopt met "Onrust binnen FC Groningen", wordt geschreven dat de clubleiding hem een falend aankoopbeleid verwijt. Met de clubleiding van FC Groningen zullen ongetwijfeld algemeen directeur Hans Nijland en commercieel directeur Robbert Klaver bedoeld zijn. Veldmate zou zelfs al een andere functie zijn aangeboden.

 

RTV Noord: "Het zou gaan om de functie van Hoofd Scouting, waardoor hij minder bevoegdheden krijgt in plaats van zijn huidige werkzaamheden als technisch manager." Volgens het Dagblad van het Noorden wil Henk Veldmate niet zeggen of hem een andere functie is aangeboden. Hij ontkent het dus niet.

 

Henk Veldmate reageert tegenover RTV Noord verrast maar wil van geen wijken weten. "Ik ben op de weg terug. Ik ben nog niet honderd procent fit, maar ik ben technisch manager en dat blijf ik ook."

 

RTV Noord heeft Hans Nijland de vraag gesteld of FC Groningen voor 100% tevreden is over het functioneren van Henk Veldmate over het aankoopbeleid. Nijland antwoordde als volgt: "Wij zijn zeer kritisch naar elkaar en natuurlijk zijn wij teleurgesteld in enkele spelers die niet hebben gebracht wat wij van te voren hadden gehoopt, zoals Magnasco en Kostic, maar het is te kort door de bocht om alleen naar de scouting te wijzen. Onder leiding van Henk Veldmate zijn er in het verleden prima spelers gehaald. Verder heeft Henk een goed voetbalverstand en veel contacten."

 

Wij vinden de aangeboden functie van Hoofd Scouting niet in lijn liggen met de geventileerde kritiek op het aankoopbeleid. Wij nemen aan dat FC Groningen een andere, 'passende functie heeft aangeboden om in een later stadium, als het wellicht op een zaak bij de kantonrechter uitdraait, sterker te staan met het oog op een aan Henk Veldmate uit te keren afkoopsom. De ontslagvergoeding wordt nl. bepaald op basis van de kantonrechtersformule A x B x C, waarbij

 

A = aantal gewogen dienstjaren
B = beloning
C = correctiefactor

 

De factoren A en B staan vast; de werkgever, in dit geval FC Groningen, zal er veel aan gelegen zijn de factor C te drukken. Het staat sterk als het kan aantonen dat het er alles aan heeft gedaan een andere functie aan de werknemer, in dit geval Henk Veldmate, aan te bieden.

 

Henk Veldmate zou overigens ook vanuit de hoek van de sponsoren en de deelnemers aan het investeringsfonds onder vuur liggen, zo is ons onlangs verteld.

 

Afgelopen zondag verscheen op de Koeman Familie Tribune

een spandoek met de tekst 'Veldmate rot op'

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.