Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

148 gasten online

Technisch platform (Van de Looi, Lukkien, Jeltema en Koolhof) moet Henk Veldmate ontlasten

Volgens het Dagblad van het Noorden (1; 2) zal FC Groningen een technisch platform installeren dat volgens de clubleiding van FC Groningen manager technische zaken Henk Veldmate moet ontlasten. Het platform zal bestaan uit de beide huidige assistent-trainers van het eerste elftal, Erwin van de Looi en Dick Lukkien, Hoofd Jeugdopleiding van FC Groningen Peter Jeltema en scout Jurrie Koolhof.

 

De installatie van het technisch platform is ongetwijfeld ingegeven op initiatief van hoofdtrainer Robert Maaskant, die dit seizoen de discussie tussen trainers en scouts over recent gescoute en gecontracteerde spelers heeft aangezwengeld.

 

De installatie van het technische platform kan niet anders dan als een duidelijke beknotting van de bevoegdheden van Henk Veldmate worden gezien. Hoe Henk Veldmate zelf over het platform denkt is niet bekend. Het lijkt ons niet ondenkbaar dat FC Groningen op termijn geen functie van manager technische zaken meer heeft, en dat hiervoor een technisch platform is gekomen.

 

Hans Nijland: "Henk Veldmate is manager technische zaken en blijft manager technische zaken"

 

Lees onderaan het artikel wat Hans Nijland over één en ander te zeggen heeft. En kunnen er conclusies met betrekking tot de opvolging van Robert Maaskant worden getrokken uit de benoeming van Erwin van de Looi en Dick Lukkien tot leden van het technisch platform? Wil de clubleiding komend seizoen bij voorkeur iemand 'van buiten' voor de groep zetten?

Technisch platform verving Henk Veldmate deze maand al tijdens diens ziekte

RTV Noord schreef op disndagavond 19 maart 2013 al: "Eerder deze maand was er al een tijdelijk platform geïnstalleerd tijdens de afwezigheid van Veldmate door ziekte. Zijn taken werden toen overgenomen door Van de Looi, Lukkien, Jeltema en Koolhof. Sinds Veldmate weer hersteld is en weer aan het werk is gegaan heeft hij al zijn taken weer opgepakt."

 

Hans Nijland: "Henk Veldmate is manager technische zaken en blijft manager technische zaken"

Hans Nijland komt op woensdag 20 maart 2013 in de papieren versie van het Dagblad van het Noorden aan het woord. Hij motiveert het eerder deze maand tijdens de ziekte van Henk Veldmate geïnstalleerde technisch platform als volgt: "Henk was ziek en het leek erop dat hij langer ziek zou blijven. Omwille van de scouting en de verdere technische voortgang hebben wij toen gezegd : the show must go on. En vervolgens hebben wij een technisch platform geïnstalleerd."

 

Volgens Nijland moet het tijdelijk technisch platform een permanent karakter krijgen. "Henk heeft een goed voetbalverstand en kan spelers uitstekend analyseren. Dat heeft hij bewezen. Maar hij is in het vorige seizoen te weinig naar buiten geweest om spelers te bekijken."

 

Nijland wil niet zeggen of Henk Veldmate de functie van Hoofd Scouting is aangeboden. "Daar ga ik niet op in. Onze functioneringsgesprekken breng ik natuurlijk niet naar buiten. Henk Veldmate is manager technische zaken en blijft manager technische zaken."

 

Dit kan Hans Nijland natuurlijk wel willen, maar hij weet ook dat er krachten bij een club kunnen ontstaan die de positie van iemand onhoudbaar maken. Zo zal Hans Nijland zijn ogen niet kunnen sluiten voor mogelijke ontevredenheid en het weglopen van sponsoren en investeerders.

 

We konden bij FC Groningen wel eens een roerige tijd tegemoet gaan. Wat gebeurt er met Henk Veldmate? Gaat hij ermee akkoord dat er onderdelen van zijn takenpakket naar het technisch platform zullen vloeien? Welke nieuwe trainer staat er komend seizoen voor de groep? En op de hele korte termijn: uiterlijk op 1 april a.s. zullen diverse spelers met aflopende contracten iets van de club moeten horen. Wie zal de Trots van het Noorden moeten verlaten?

 

En kunnen we uit het feit dat Erwin van de Looi en Dick Lukkien deel zullen uitmaken van het technisch platform voorzichtig de conclusie trekken dat zij beiden niet bovenaan het verlanglijstje van de clubleiding staan als het gaat om de opvolging van Robert Maaskant? Wij vermoeden dat in eerste instantie naar 'iemand van buiten' gekeken zal worden, bv. Ernest Faber (of toch Erwin Koeman?). Mocht deze zoektocht echter op niets uitlopen, dan kan de club altijd alsnog bij Erwin van de Looi uitkomen, waarna zijn plek in het technisch platform door iemand anders ingenomen zou kunnen worden.

 

Wordt vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.