Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

400 gasten online

Jurrie Koolhof benoemd tot hoofd scouting van FC Groningen

FC Groningen heeft op de clubsite bekendgemaakt dat Jurrie Koolhof met ingang van het komende seizoen tot hoofd scouting wordt benoemd. Koolhof, inmiddels 53 jaar oud en in het seizoen 1987-1988 als spits spelend voor FC Groningen, is sinds 1 februari 2009 scout bij FC Groningen, kort nadat het contract van scout Roy Beukenkamp op 24 december 2008 werd ontbonden. Koolhof tekende aanvankelijk een éénjarig contract dat aansluitend werd omgezet in een contract voor onbepaalde tijd; zie ons artikel van 12 januari 2010. Op dat moment was hij naast hoofdscout Grads Fühler de tweede scout die fulltime in dienst is van FC Groningen.

 

Fühler werd in 2012 scout in Zuid-Amerika waarna Patrick Busby per 1 maart 2012 als scout werd aangesteld.

 

Het contract van Busby loopt nog tot medio 2013. Op 16 februari 2012 schreven wij in dit artikel dat beide partijen bij de aanstelling van Busby de intentie hadden ook daarna tot een langdurige samenwerking te komen. Binnenkort zal duidelijk worden of FC Groningen en Patrick Busby die mening nog steeds zijn toegedaan.

 

FC Groningen schrijft over Henk Veldmate: "Manager technische zaken is en blijft Henk Veldmate. Henk Veldmate is en blijft eindverantwoordelijk voor het technische apparaat van FC Groningen in de nieuwe structuur." Henk Veldmate blijft dus de eindscouting doen.

Jurrie Koolhof gaat deel uitmalen van het technisch platform, dat met ingang van het komende seizoen een permanent karakter gaat krijgen. FC Groningen schrijft op de clubsite vandaag over dit nieuwe platform onder meer het volgende: "Er wordt een technisch platform geformeerd om een nog breder draagvlak onder de te nemen technische beslissingen te leggen. Veldmate is en blijft eindverantwoordelijk voor het technische apparaat van FC Groningen in de nieuwe structuur. De nieuwe technische structuur is bedoeld om Henk Veldmate meer te ontlasten en hem meer ruimte te geven voor zijn kerntaken, waarvan de samenstelling van de eerste selectie van FC Groningen de belangrijkste is. Veldmate is vanwege de toegenomen aandacht die van hem werd gevraagd op de club het laatste jaar te weinig in zijn kracht gekomen. Die ligt in het veelvuldig bekijken en beoordelen van potentiële nieuwe spelers en het finale oordeel vellen over aan te trekken spelers."

 

 

Tijdens de recente ziekte van Henk Veldmate werden zijn taken overgenomen door een interim technisch platform, dat bestond uit de assistent-trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien, hoofd opleiding Peter Jeltema en scout Jurrie Koolhof. FC Groningen schrijft dat de nieuwe samenstelling grotendeels uit dezelfde namen zal bestaan, maar pas definitief kan worden op het moment dat FC Groningen duidelijkheid heeft over wie de nieuwe hoofdtrainer van de club wordt en hoe de gehele technische staf voor het seizoen 2013-2014 er daarmee uit komt te zien.

 

FC Groningen licht de installatie van het technisch platform als volgt toe:

"De leden van het technisch platform krijgen meer verantwoordelijkheid en (beslissings)bevoegdheden, waardoor de (werk)druk wordt verdeeld. Hierdoor wordt er een nog bredere basis en groter draagvlak gelegd onder het belangrijkste onderdeel van de club; de prestaties van het eerste elftal van FC Groningen. De verdeling van taken moet er toe leiden dat Veldmate zich meer kan gaan toeleggen op het ontwikkelen en bewaken van het totale technische beleid van FC Groningen op de korte en lange termijn.

 

De afgelopen jaren heeft Veldmate – die al sinds 1998 manager technische zaken van FC Groningen is – aangetoond en bewezen te beschikken over een zeer goede kijk op voetballers. Bovendien heeft hij een ruim, goed en gedegen nationaal en internationaal netwerk binnen de voetballerij."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.