Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

349 gasten online

Situatie aflopende contracten FC Groningen: niet in alle gevallen is duidelijkheid vóór 1 april a.s. vereist

UPDATE: FC Groningen zegt alle aflopende contracten formeel op

Stand van zaken zaterdag 23 maart 2013:

De datum van 1 april 2013 nadert met rasse schreden. Deze dag is voor diverse spelers een cruciale: vóór deze datum moet voor spelers met een verlengd profcontract een formele ontslagaanvraag worden ingediend indien clubs niet langer met deze spelers doorwillen. Dit geldt echter niet voor spelers die in een eerste contractstermijn zitten of een amateurovereenkomst hebben.

 

Als we kijken naar de selectie van FC Groningen, dan zijn er zes spelers met een aflopende verbintenis: Femi, Emil Johansson (optie), Kees Kwakman, Tim Sparv (optie) en de momenteel verhuurde Tim Keurntjes (optie) en Luis Pedro.

 

Alleen Tim Keurntjes en Luis Pedro zitten niet in hun eerste contractstermijn. Indien FC Groningen na dit seizoen van genoemde zes spelers afscheid wil nemen, dan behoeft het dit alleen aan Tim Keurntjes en Luis Pedro kenbaar te maken.

 

Wel verwachten wij dat er binnenkort ook met Femi, Emil Johansson, Kees Kwakman en Tim Sparv, die allen in hun eerste contract zitten, een gesprek zal worden gevoerd.

 

UPDATE woensdag 27 maart 2013: VI: "FC Groningen zegt alle aflopende contracten formeel op; nieuwe trainer heeft eerste prioriteit"

Stef de Bont van Voetbal International heeft op Twitter gemeld dat FC Groningen alle aflopende contracten formeel opzegt; het aanstellen van een nieuwe trainer heeft nu de eerste prioriteit. Daarna zal worden bekeken of FC Groningen door wil met sommige van deze spelers en zo ja, tegen welke condities. De Bont had met Henk Veldmate gesproken.

 

Stef de Bont gaat in VI Radio nader in op de situatie rond FC Groningen. De uitzending is hier te beluisteren.

 

"Henk Veldmate sluit ontslag voor spelers met doorlopende contracten niet uit"

In de papieren editie van Voetbal International staat dat Henk Veldmate zelfs niet uitsluit dat de overeenkomst van enkele spelers met een doorlopende verbintenis wordt ontbonden. Dit soort geluiden hebben we lang niet gehoord in Groningen. Om welke spelers het wellicht gaat wordt niet nader toegelicht.

 

"FC Groningen wil contract van Matías Jones laten ontbinden"

Het Dagblad van het Noorden meldt op woensdagavond 27 maart 2013 dat FC Groningen het contract van Matías Jones wil ontbinden. De verbintenis van de 21-jarige aan FC Emmen verhuurde Uruguayaan loopt nog tot medio 2014. Jones tekende per 1 juli 2011 een contract bij FC Groningen voor de duur van drie seizoenen; FC Groningen bedong tevens een eenzijdige optie voor nog eens twee seizoenen. Jones kwam over van het Uruguayaanse Danubio; FC Groningen betaalde € 750.000 voor de speler die op het hoogste niveau van Danubio nog maar zeer weinig had gespeeld.

 

"Mogelijk ook ontbinding contracten Jonas Ivens en Tom Hiariej'

Het Dagblad van het Noorden schrijft op donderdag 28 maart 2013 in de papieren editie dat mogelijk ook Jonas Ivens en Tom Hiariej moeten vrezen voor ontbinding van hun contract, net als 'in ieder geval' Matías Jones. Het contract van de aan Waasland-Beveren verhuurde Jonas Ivens loopt tot medio 2014; dat van Tom Hiariej, verhuurd aan FC Emmen, tot medio 2015. Waasland-Beveren en Ivens willen overigens graag met elkaar door.

 

Wij hopen dat er snel duidelijkheid komt over de situatie ronde de doorlopende contracten, zodat er niet langer gespeculeerd hoeft te worden over potentiële ontslaggevallen. We vragen ons overigens ook af hoe FC Groningen het ontbinden van doorlopende contracten voor elkaar denkt te krijgen in de situaties dat er geen interesse van andere clubs in de betreffende spelers is.

Stand van zaken zaterdag 23 maart 2013:

 

Het is onze verwachting dat niemand van genoemde zes spelers in aanmerking komt voor een nieuwe verbintenis met FC Groningen. 

 

FC Groningen heeft kenbaar gemaakt dat het aan de beloftenspelers Hilal Ben Moussa en Timo Letschert, die tot nu toe op amateurbasis voor Jong FC groningen uitkwamen, een profcontract wil aanbieden. Van de eveneens op amateurbasis spelende Atilay Batbay zal vermoedelijk afscheid worden genomen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.