Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

387 gasten online

Tim Sparv vecht door: "Uiteindelijk word je door hard te werken alleen maar beloond"

Tim Sparv is bij FC Groningen op het tweede plan geraakt. In het eerste duel na de winterstop (thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, 0-2 verlies) stond hij nog wel in de basis, maar hij is zijn basisplaats daarna kwijtgeraakt. Pas toen zowel Femi als Rasmus Lindgren niet inzetbaar waren mocht hij weer vanaf minuut één opdraven. Het leidde opnieuw tot een verloren thuiswedstrijd, maar de 0-3 nederlaag tegen FC Twente kunnen we voor een zeer groot deel in de schoenen van dhr. K. Blom schuiven.

 

Daar waar Deense ex-ploeggenoten het bijltje er al lang en breed bij neer zouden hebben gegooid en in de pers een moddergevecht zouden hebben gestart, daar toont de Fin aan uit het juiste hout gesneden te zijn. Tegenover VI.nl verklaart Sparv, die een aflopend contract heeft, niet te zullen opgeven: "Na Kerst is het een beetje vreemd geweest. Op het trainingskamp en voor de winterstop had ik er een goed gevoel over, maar wat daarna gebeurde was een beetje raar. Dat was voor mij een harde klap. Maar ik heb de knop omgezet en ben keihard gaan werken. Je kunt wel gaan zeiken en zeuren, maar uiteindelijk word je door hard te werken alleen maar beloond."

Tim Sparv verblijft momenteel bij het Finse nationale elftal dat gisteravond sensationeel gelijkspeelde in en tegen Spanje, en daarmee geheel Finland in het feestgedruis deed storten. Sparv begon op de bank, maar viel in de 69e minuut bij een 1-0 achterstand in, waarna Teemo Pukki, spits van Schalke 04, de luid omjubelde gelijkmaker binnenschoot. Geniet mee van de ontlading bij alles en iedereen dat Fins bloed in de aderen heeft: 

 

 

Tim Sparv, na de wedstrijd tegenover VI.nl: "Het was een geweldige avond. Wel heel moeilijk, maar dat verwacht je ook tegen Spanje. Dat tiki-taka-voetbal maakte het heel lastig voor ons. Toen ik erin kwam (na ruim een uur) gingen we met een ander systeem spelen; 4-4-1-1, om de gelijkmaker te maken. Het ging in de tweede helft stukken beter. We zitten in een moeilijke poule, waardoor het EK 2016 in Frankrijk ons doel is. Nu proberen we ervaring op te doen, want Spanje en Frankrijk zijn de favorieten. Maar groter dan dit wordt het niet. We stonden tegen de top van de voetbalwereld, het was een historische avond en daardoor groeit ook het zelfvertrouwen."

 

Tim Sparv wilde na de wedstrijd met Sergio Busquets shirtje ruilen, maar dat shirt kreeg hij niet. "Dat is een geweldige speler, die zichzelf snel heeft ontwikkeld. Daar leer je ook van op het veld. Uiteindelijk heb ik die van doelman Victor Valdés gekregen."

 

Voor Tim Sparv (rugnummer 14) valt er eindelijk weer wat te juichen

 

Uit de huidige stand in WK-kwalificatiepoule I blijkt dat het het voor Suomi inderdaad een vrij lastige opgave wordt om het WK in Brazilië te halen:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.