Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

189 gasten online

Henk Veldmate: "Op zoek naar goede vervanger voor Virgil van Dijk, dynamische box-to-box middenvelder en scorend vermogen"

Henk Veldmate is vanochtend in het radioprogramma Noord Sport aan het woord gekomen. Op veel spectaculaire uitspraken konden we de manager technische zaken van FC Groningen niet betrappen. Hij gaf aan dat er een goede vervanger voor Virgil van Dijk moet komen en dat FC Groningen er graag een dynamische 'box to box'-middenvelder en een scorende speler (niet noodzakelijkerwijs een spits) bij wil hebben. De uitspraken zijn volledig in lijn met eerdere uitspraken van Robert Maaskant.

 

Wij denken dat beoogd wordt het dynamische en scorende aspect in één nieuwe speler te verenigen en dat FC Groningen op zoek is naar een creatieve speler voor de 'tien'-positie.

 

De hoofdtrainer van FC Groningen gaf onlangs tijdens een perspraatje eveneens aan dat er creativiteit op het middenveld en scorend vermogen bij moest komen. Maaskant vulde dit toen aan met het gegeven dat hiervoor maar weinig geld beschikbaar is.

 

Henk Veldmate gaf in het gesprek overigens toe dat hij Stefano Magnasco door omstandigheden nooit zelf heeft zien spelen voordat hij werd gecontracteerd. Magnasco heeft met aanpassingsproblemen op het gebied van het vereiste niveau te kampen gehad, maar Veldmate denkt echter wel dat de Chileen het helemaal gaat maken.

Veldmate gaf ook toe dat de situatie rond Filip Kostic onderschat is: hij was achteraf in Servië minder ver dan werd gedacht. Met name door de taal, maar ook qua niveau, heeft de Serviër aanpassingsproblemen gehad. Veldmate denkt dat Kostic wel de potentie heeft om tot een eredivisiewaardige speler uit te groeien.

 

Met de aanwezigheid van Rasmus Lindgren en Maikel Kieftenbeld lijkt het nu wel erg waarschijnlijk dat de contracten van Femi en Tim Sparv niet verlengd zullen worden als FC Groningen op zoek is naar weer een middenvelder. Met Hilal Ben Moussa en Henk Bos achter de hand, spelers die beiden controlerend kunnen spelen, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat een club die op de centen moet letten nieuwe verbintenissen met prijzige controleurs als Femi en Sparv wil aangaan. 

 

Veldmate vertelde niet expliciet dat het gewenste scorende vermogen van een nieuwe spits moet komen. Aangezien FC Groningen reeds over Género Zeefuik en David Texeira beschikt lijkt het niet aannemelijk dat er een derde centrumspits wordt aangetrokken, ook al vanwege het beoogde 4-3-3 systeem. Als FC Groningen zijn zinnen echter op een scorende vleugelspeler heeft gezet, dan is het aanbod aan flankspelers wel erg groot. Op de loonlijst staan immers spelers als Andraz Kirm, Filip Kostic, Leandro Bacuna, Mitchell Schet en Matías Jones. Zal FC Groningen een aantal van deze spelers in de etalage willen zetten?

 

Wordt de komende tijd vervolgd!

 

Henk Veldmate heeft de laatste tijd overigens niet aan stoppen gedacht: "Stoppen is opgeven. Zo zit ik niet in elkaar; dat doen we niet. Ik was, ben en blijf technisch manager."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.