Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

378 gasten online

Dreigende ondergang SC Veendam ook strop voor FC Groningen

Als de bewindvoerder van SC Veendam vanmiddag in een persconferentie verklaart dat hij zich genoodzaakt ziet het faillissement van de traditierijke club uit Oost-Groningen aan te vragen, en daar heeft het helaas alle schijn van, dan komt er in Veendam een einde aan bijna 59 jaar betaald voetbal. Doodzonde, zo vindt iedereen die SC Veendam een warm hart toedraagt. Het verdwijnen van Veendam stemt de Kolonicio's waartoe ook wij behoren zeer bedroefd. De slogan 'Kolonisten, Veur altied. Powered by De Langeleegte' heeft veel te kort stand kunnen houden. Een zwarte dag voor het betaalde voetbal.

 

Ook FC Groningen zal verre van blij zijn met het feit dat SC Veendam op z'n vroegst pas over twee jaar weer kan instromen in de Jupiler League, gesteld dat het allemaal lukt met een doorstart in de Hoofdklasse. Het ziet de uitgeleende Luis Pedro, Jesse Renken en Robby Holder onmiddellijk terugkeren op het TCN trainingsveld, en de ambitieuze plannen om SC Veendam min of meer als het beloftenteam van FC Groningen te ontwikkelen kunnen de ijskast in. Op 19 februari jl. schreven we overigens dat FC Groningen Mitch Apau volgde. Of de carrière van Apau door een bankroet van Veendam in een stroomversnelling geraakt valt niet uit te sluiten.

 

Spelers SC Veendam op maandagochtend op hoogte gebracht van faillissement

Inmiddels zijn de spelers op maandagochtend op de hoogte gebracht van het faillissement, zo schrijft het Dagblad van het Noorden. Aanvoerder Angelo Cijntje: "Wij gaan niet meer trainen. Dat heeft geen zin meer." (1, 2)

(Angelo Cijntje zelf corrigeerde het DvhN even later op Twitter als volgt: "LUISTEREN! Harde velden icm niet volledig met ons hoofd erbij is de reden! Logisch lijkt mij!!")

 

Wim Masker deed vorige week in de Groninger Gezinsbode uit de doeken hoe de samenwerking tussen FC Groningen en SC Veendam vorm zou moeten gaan krijgen, gesteld dat SC Veendam zou blijven bestaan. De samenwerking, waarvoor die tussen Feyenoord en Excelsior als leidraad zou dienen, zou betekenen dat een groot aantal spelers, waaronder jeugdspelers, naar SC Veendam zou verhuizen. Waarschijnlijk zouden ook enkele spelers van de huidige B-kern van FC Groningen hun carrière tijdelijk bij Veendam vervolgen. Op die manier zou SC Veendam als hert ware het beloftenteam van FC Groningen worden. Beide clubs zouden een selectie hebben van 24-25 spelers; de reserves van beide clubs zouden op maandagavond hun wedstrijden voor Jong FC Groningen spelen, met een leidende rol voor FC Groningen.

 

 

In Rotterdam gaan diverse spelers van Feyenoord A1 naar Excelsior, de allergrootste, vroegrijpe talenten uitgezonderd. Als de gedetacheerde jonkies zich bij Excelsior heel goed ontwikkelen, dan kunnen ze terugkeren naar De Kuip. Zo niet, en blijkt dat Excelsior hun plafond is, dan blijven ze bij Excelsior. De meeste beloftevolle spelers van Excelsior trainen geregeld mee met het eerste elftal van Feyenoord.

 

Bovenstaand Rotterdamse model zou als leidraad moeten dienen voor de samenwerking tussen FC Groningen en SC Veendam. Het zal er allemaal vooralsnog niet van komen, als de treurige voortekenen niet bedriegen...

 

Foto: Emiel Ketelaar www.frozenimage.nl (via In de hekken)

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.