Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

143 gasten online

FC Groningen in gesprek met zaakwaarnemer van Ernest Faber

Inmiddels lijkt duidelijk welke voorkeur de clubleiding van FC Groningen heeft als het gaat om de opvolging van Robert Maaskant als hoofdtrainer van FC Groningen. In de papieren editie van Voetbal International zegt Ernest Faber vandaag dat FC Groningen inmiddels een gesprek met zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma Sr. van de Sports Entertainment Group, heeft gevoerd.

 

Faber: "Groningen heeft met mijn zaakwaarnemer gesproken. Maar zover ik weet, heeft Groningen zich nog niet gemeld bij PSV. Misschien doen ze dat nog, maar zolang iets niet concreet is, is het geen optie."

 

PSV wil Ernest Faber graag voor langere tijd aan zich verbinden, al wil de club niet zeggen in welke functie. Faber: "Het gaat mij erom dat ik mezelf als trainer kan blijven ontwikkelen. Ik wil een betere trainer worden, daar is het mij om te doen. Ik ben met PSV in gesprek over de toekomst en als het aan mij ligt is er snel duidelijkheid. Dat is voor alle partijen het beste."

 

Henk Veldmate: "Zoektocht naar nieuwe trainer vergevorderd; hopelijk over enkele dagen meer duidelijkheid"

Henk Veldmate, zegt vandaag, ook in VI, dat FC Groningen vergevorderd is in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. "Het proces is in gang gezet, maar we gaan geen namen noemen. We hopen over enkele dagen meer duidelijkheid te kunnen geven. Het is vooral belangrijk dat we gedegen werk leveren."

 

UPDATE: Het Dagblad van het Noorden meldt vanavond op Twitter dat Erwin Koeman heeft laten weten niet met FC Groningen te hebben gesproken over een eventuele aanstelling als hoofdtrainer in de Euroborg. Onduidelijk is echter of FC Groningen niet misschien wél met de zaakwaarnemer van Erwin Koeman heeft gesproken. Ook met Ernest Faber is tot nu toe immers alleen via de zaakwaarnemer gesproken als we Voetbal International mogen geloven.

Op 16 maart jl. schreven we al in dit artikel dat Ernest Faber volgens onze informatie nadrukkelijk in beeld is voor het hoofdtrainerschap van FC Groningen. Faber heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2014, maar wij sluiten niet dat hij een clausule heeft laten opnemen die het mogelijk maakt tussentijds te vertrekken als de huidige assistent-trainer van PSV elders als hoofdtrainer aan de slag kan.

 

Volgens Dennis van Bergen, ook van Voetbal International, is Erwin Koeman in beeld om Robert Maaskant na dit seizoen op te volgen als hoofdtrainer van FC Groningen

 

Wordt vervolgd!

 

Gerelateerd artikel:

 

24-03-2013 "Erwin Koeman in beeld als opvolger van Robert Maaskant"

16-03-2013 "Ernest Faber nadrukkelijk in beeld voor hoofdtrainerschap FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.