Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

215 gasten online

Vanavond: Willem II - FC Groningen (Tilburg, 19:45 uur)

Voor FC Groningen staat vanavond een cruciaal duel op het programma. In het Koning Willem II Stadion, in het verleden opvallend vaak een onneembare hindernis, kan de Trots van het Noorden hele goede zaken doen. Een zege kan de ploeg voorbij NAC Breda brengen.

 

NAC mag het in Enschede tegen FC Twente opnemen, en FC Groningen was twee weken geleden zo vriendelijk om de Tukkers aan hun allereerste zege in dit kalenderjaar te helpen.

 

Laten we hopen dat FC Groningen niet ook de Tilburgers een boost aan zelfvertrouwen gaat bezorgen. Verliezen is vanavond nl. geen optie, met ploegen als Roda JC, RKC Waalwijk, AZ en PEC Zwolle die in onze nek hijgen.

 

Robert Maaskant heeft de verhoudingen gistermiddag in een kort maar cynisch perspraatje aardig op scherp gezet. Over 'reuring' hoeft hij zich in Groningen niet te beklagen, maar wij hadden liever gezien dat hij zich van zijn beste peoplemanagerskant had getoond en zijn spelers, die de reddingsactie van SC Veendam een warm hart toedragen, publiekelijk had gesteund. Helaas, het mocht niet zo zijn. Of zijn uitlatingen de broodnodige saamhorigheid tussen trainer en spelers ten goede komen moet echter worden betwijfeld. En wat zal Hans Nijland, ook een warm voorstander van het behoud van SC Veendam, vinden van het bepaald niet Kolonicio-vriendelijke pleidooi van de hoofdtrainer van FC Groningen? Om over de talloze supporters van FC Groningen die ook graag willen dat SC Veendam behouden blijft nog maar te zwijgen.

 

Met goed bij FC Groningen willen afsluiten heeft het allemaal weinig tot niets te maken.

 

Het uitvak zal vanavond gevuld zijn met ca. 200 supporters, waaronder directie, management en andere personeelsleden van de club. Wij hopen op een fantastische groen-witte avond!

 

Wij berichten vanavond op Twitter (https://twitter.com/FCGOnline) live over de wedstrijd; na het duel plaatsen we weer een wedstrijdverslag op onze site!

 

Onderaan het artikel staan de opstellingen van beide ploegen en een aantal foto's vanaf het omwisselmoment tot aankomst in het stadion van Willem II!

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren; Bacuna, Texeira, Kirm
Bankbezetting FC Groningen: Luciano, Kappelhof, Bakker, Sparv, Schet, Van Moorsel, Bos


Opstelling Willem II:

Meul, Van Buuren, Peters, Haemhouts, Joachim, Höcher, Misidjan, Ippel, Cornelisse, Haastrup, Guijt
Bankbezetting Willem II: Christianen, Pique, Snijders, Akouili, Brands, El Harouchi, Van Zeelst (speler van Willem II/RKC A1)

 

Het belang van de wedstrijd van vanavond moge blijken uit onderstaande stand. Er moet en zal gewonnen worden: 

 

 
Foto's van omwisselplek (BP-tankstation De Geffense Barrière) tot aankomst in het stadion van Willem II:
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
01/12 
start stop bwd fwd
 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.