Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

371 gasten online

FC Groningen bevriest prijzen seizoenkaarten en losse kaartjes

Hans Nijland heeft vanmiddag in zijn wekelijkse nieuwsbrief gezegd dat FC Groningen de prijzen van seizoenkaarten en losse kaartjes voor thuiswedstrijden komend seizoen niet zal verhogen of indexeren. Nijland: "We houden hierbij rekening met wat er momenteel in de wereld gebeurt en vinden het alles overwegende reëel de prijzen voor het seizoen 2013/2014 te bevriezen."

FC Groningen heeft voor 2012/2013 een begroting vastgesteld waarin uitgegaan wordt van een begrote omzet van € 18,0 miljoen en begrote kosten ter grootte van € 18,5 miljoen. Het begrote operationele resultaat is derhalve vastgesteld op een bedrag van € 0,5 miljoen negatief. 

 

De begrote omzet van € 18,0 miljoen betekent een stijging van 9,8% t.o.v. 2011/2012 toen de omzet juist met 5,2% was gedaald t.o.v. 2010/2011. Er worden in 2012/2013 hogere opbrengsten uit wedstrijdbaten, sponsoring en televisierechten verwacht - factoren die in 2011/2012 juist waren gedaald t.o.v. 2010/2011.

 

FC Groningen zal hebben ingezien dat het verhogen van de prijzen van seizoenkaarten en losse tickets zeker niet zal bijdragen aan de extreem ambitieuze doelstelling een bijna 10% hogere omzet te realiseren.

 

Wij hopen dat het bevriezen van de prijzen zal bijdragen aan een goede verkoop van seizoenkaarten. Een operationeel resultaat dat sterker negatief zal zijn dan - € 0,5 miljoen zal onherroepelijk leiden tot verdere versobering van de bedrijfsvoering. Let wel: op het operationele resultaat dient de afschrijving op vergoedingssommen nog in mindering te worden gebracht. Deze afschrijving bedroeg de laatste jaren ca. € 4 miljoen per jaar. FC Groningen is dus meer dan ooit afhankelijk van een lucratieve verkoop. Virgil van Dijk moet bedrijfseconomisch gezien komende zomer dus worden verkocht, hoe jammer dat sportief gezien ook is.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.