Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

465 gasten online

Vrees wordt werkelijkheid: Nick Bakker scheurt voorste kruisband; maanden uit roulatie

Wat we gisteren bij het zien van de geblesseerd raken van Nick Bakker al vreesden is helaas de bittere realiteit geworden: Nick Bakker heeft gisteravond in de wedstrijd Jong FC Groningen - Jong sc Heerenveen de voorste kruisband in zijn knie gescheurd. Dit is vanmorgen uit een MRI-scan in het Wilhelmina Ziekenhuis van Assen gebleken. Nick moet eerst rust nemen en zal daarna geopereerd worden. In het ergste geval is hij negen maanden uit de roulatie en komt in dit worst case scenario in 2013 niet meer in actie.

 

Maar ook als hij een maand of zes niet in actie kan komen zal Nick de voorbereiding op het komende seizoen in het water zien vallen. Hij kan pas in de loop van het komende seizoen aansluiten bij de groep; de posities centraal achterin zullen dan al zijn ingevuld.

 

Komst van Mitch Apau naar FC Groningen in stroomversnelling?

We sluiten niet uit dat de komst van Mitch Apau naar FC Groningen door de blessure van Nick Bakker en het faillissement van SC Veendam in een stroomversnelling zal geraken. Op 19 februari jl. schreven we in dit artikel dat de 22-jarige centrale verdediger door FC Groningen zou worden gevolgd. Ook Apau zou in beeld zijn als opvolger van Kees Kwakman. Hij speelde in de jeugdopleiding van Jong AZ en Jong ajax.

 

(SC Veendam-speler Arjan Wiegers twittert echter: "Fijn dat de KNVB meedenkt en ons géén overschrijving meer geeft dit seizoen. Blij dat jullie er voor óns voetballiefhebbers zijn! #zucht". De KNVB schrijft hier o.a. het volgende: "Omdat de overschrijvingstermijnen in het betaald voetbal en amateurvoetbal alsmede de termijn om dispensatie te kunnen verkrijgen inmiddels zijn verstreken, kunnen spelers van SC Veendam gedurende het lopende seizoen niet meer worden overgeschreven naar een andere Nederlandse betaaldvoetbalorganisatie of amateurvereniging. Het is wel mogelijk om bij een andere voetbalclub te trainen of oefenwedstrijden te spelen; officiële wedstrijden uitgezonderd.")

 

Nick Bakker moet op een brancard van het veld worden gedragen

Voor Nick Bakker is de blessure derhalve een fikse streep door de rekening. De onlangs naar de A-selectie overgevelde linker centrale verdediger stond op de nominatie om Kees Kwakman komend seizoen in de basis van het eerste elftal te vervangen. 

 

Nick Bakker beschrijft het ontstaan van de ernstige knieblessure op de clubsite FC Groningen: "De voet ging naar binnen, de knie naar buiten. Ik hoorde een knak, had erge pijn en wist meteen dat het mis was."

 

Nick Bakker debuteerde vorig seizoen op 19 februari 2012 als invaller in het eerste elftal in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV en kwam dit seizoen vijf maal in actie voor het eerste elftal. Twee maal startte hij in de basis; drie maal viel hij in.

 

Wij wensen Nick Bakker een heel voorspoedig herstel toe. Kop d'r veur!

 

Reportage FC Groningen TV over de blessure van Nick Bakker:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.