Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

FC Groningen verlengt optie in contract Emil Johansson tot 1 mei a.s.; deze week gesprek met zaakwaarnemer

Emil Johansson en Tim Sparv, net als Tim Keurntjes spelers met aflopende contracten die een optie in hun contract hadden die het FC Groningen mogelijk maakte de verbintenissen eenzijdig te verlengen, mogen nog een beetje hoop koesteren op een langer verblijf bij FC Groningen. Weliswaar zijn de contracten van beide spelers opgezegd en de opties zijn niet gelicht, maar in het geval van Emil Johansson is de optie met een maand opgeschort tot 1 mei a.s.

 

Henk Veldmate, vandaag in de papieren editie van Voetbal International: "Deze week praten we verder met zijn zaakwaarnemer."

 

Tim Sparv en Kees Kwakman in de wachtkamer

Henk Veldmate over Tim Sparv: "De optie in het contract van Sparv hebben we niet gelicht. Toch betekent dat niet dat we definitief afscheid hebben genomen. Er is nog ruimte om in de toekomst met elkaar te praten."

VI schrijft dat FC Groningen eerst wil afwachten wie de nieuwe hoofdtrainer wordt. Veldmate: "Ik ga niet op namen in. Wel gaan we deze week een vervolggesprek in. Ik hoop dat we snel met goed nieuws kunnen komen.

 

Inmiddels lijkt Erwin van de Looi komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen te gaan worden. Ook een eventuele verlenging van het verblijf van Kees Kwakman, die binnenkort met NAC Breda praat, hangt af van de nieuwe trainer. Kwakman, ook in Voetbal International: "De clubleiding heeft mij letterlijk gezegd dat er eerst duidelijkheid moet komen over de nieuwe trainer. En wat financieel de mogelijkheden zijn komend seizoen. Pas daarna hoor ik wat de plannen met mij zijn."

 

Kwakman zegt er echter niet rouwig om te zijn dat hij nu nog niet weet wat de club met hem van plan is. "Ik maak me totaal niet druk. Het duurt nog drie maanden voordat het nieuwe seizoen begint. Ik heb nu ook alle tijd om met clubs te gaan praten.'

 

Of Erwin van de Looi een langer verblijf van spelers met aflopende contracten ziet zitten is ongetwijfeld al lang duidelijk; Van de Looi werkt immers het hele seizoen al met de spelers. Uit het feit dat spelers in de wachtkamer worden gezet maken wij dan ook op dat Erwin van de Looi niet de eerste keus van de clubleiding van FC Groningen was, maar dat gewenste externe kandidaten niet vastgelegd konden worden. Mogelijk is ook eerst de uitkomst van de reddingsactie van SC Veendam afgewacht. Wij sluiten niet uit dat Dick Lukkien de nieuwe trainer van SC Veendam zou zijn geworden als de club aan een faillissement zou zijn ontsnapt.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.