Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

309 gasten online

Erwin van de Looi en Dick Lukkien gepresenteerd als nieuw trainersduo

Erwin van de Looi en Dick Lukkien zijn vanmiddag op een persconferentie in de Euroborg als nieuwe hoofdtrainer en assistent trainer van FC Groningen gepresenteerd. Beiden tekenden een contract voor twee seizoenen dat in juli zal ingaan. 

De Trots van het Noorden hoopt bovendien op korte termijn overeenstemming over een verbintenis te kunnen bereiken met Marcel Groninger. Groninger is de huidige trainer van Hoofdklasser Be Quick en loopt al enige tijd stage bij FC Groningen. Met ingang van volgend seizoen zal Groninger trainer worden van Topklasser HHC Hardenberg. Zowel FC Groningen als ook Marcel Groninger denken echter dat het trainerschap bij HHC goed kan worden gecombineerd met het assistent trainerschap bij FC Groningen.

 

Inmiddels hebben we ook een aantal foto's van Eric Smit toegevoegd!

Op de persconferentie werd verder bekend gemaakt dat Peter Hoekstra met ingang van volgend seizoen minimaal drie keer in de week op het trainingsveld aanwezig zal zijn om het trainerstrio te ondersteunen. Ook voor Jong FC Groningen zal een nieuwe trainer worden aangesteld. FC Groningen is op dit moment nog in gesprek met een kandidaat. Mogelijk is dit Paul Ravenau, de huidige trainer van FC Groningen A1. Groningen heeft vooralsnog niet bij KNVB aangegeven dat het met het beloftenelftal in de Jupiler League wil spelen. De Trots van het Noorden is daar nog niet klaar voor, aldus Henk Veldmate vanmiddag. Voor zo'n team heb je niet alleen jonge onervaren, maar ook dragende spelers nodig.

 

In een eerste reactie gaven de beide nieuwe trainers aan heel blij en trots met de benoeming te zijn. Beiden hebben veel vertrouwen in de huidige selectie, al hopen zij wel dat er nog een aantal spelers aan de selectie toegevoegd kan worden. Wel zal er in de toekomst meer ingezet worden op het zelf opleiden van jeugdspelers.

 

Reportage van FC Groningen TV:

 

 

Reportage van RTV Noord:

 


In een eerste reactie gaf Van de Looi aan dat het vooral zaak is om het negatieve sentiment moet worden omgedraaid. Die zal met behulp van het publiek moeten gebeuren, al realiseert Van de Looi zich dat het met aantrekkelijk voetbal op het veld zal moeten beginnen. Het publiek is de laatste jaren niet verwend in de Euroborg, en het toekomstige trainersduo zal er alles aan doen om hier verandering in aan te brengen. Hier was ook Hans Nijland het roerend mee eens:"De kuipjes moeten komend seizoen weer gevuld zijn, dat kan alleen met leuk voetbal." FC Groningen moet weer veel beter op de kaart worden gezet.

 

Dick Lukkien begon met een korte terugblik op een voor hem bewogen week. Eerst ging zijn oude club, SC Veendam, failliet, toen scheurde Nick Bakker zijn kruisband:"Nick, kop d'r veur, we gaan er alles aan doen om jou sterker terug te krijgen." Op deze zin van Lukkien volgde groot applaus. Ook sprak hij zijn medeleven uit richting de supporters van Veendam. De toekomstige assistent trainer vindt dat er ongelofelijk veel talent in het eerste elftal, bij de beloften en in de jeugdopleiding zit. Volgens Lukkien gaat het niet alleen om winnen, "maar winnen hoort er wel bij". 

 

Henk Veldmate tenslotte ziet de combinatie van Van de Looi en Lukkien en tandem met een prima voetbalvisie. Van de Looi kan volgens de technisch manager het team beter maken, Lukkien het individu. Volgens de clubleiding zijn de beide nieuwe trainers vanaf de eerste dag de eerste keus geweest.

 

Foto's van de persconferentie van Eric Smit

 

DSC_3728
DSC_3739
DSC_3753
DSC_3756
DSC_3760
DSC_3763
DSC_3765
1/7 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.