Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

250 gasten online

Marcel Groninger komend seizoen tweede assistent-trainer eerste elftal FC Groningen

FC Groningen heeft de trainersstaf van het eerste elftal voor komend seizoen rond. Vorige week werden Erwin van de Looi en Dick Lukkien al gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer en eerste assistent-trainer van de eerste selectie voor de komende twee seizoenen; inmiddels is ook de benoeming van Marcel Groninger tot tweede assistent-trainer van het eerste elftal rondgekomen. Dit bericht FC Groningen op de clubsite.

 

Marcel Groningen zal een contract voor één seizoen bij FC Groningen tekenen.

 

Groninger, die gisteravond in Almelo op de bank zat van Jong FC Groningen en slaagde voor zijn examen van de KNVB-trainersopleiding Coach Betaald Voetbal, is nu nog trainer van het eerste elftal van Be Quick 1887; komend seizoen is hij de hoofddtrainer van HHC Hardenberg, de huidige nummer vier van de Topklasse Zaterdag. Hij loopt dit seizoen stage bij FC Groningen. Hij werd op 19 augustus 1970 geboren en is nu dus 42 jaar oud.

De dubbelfunctie die Marcel Groninger komend seizoen heeft, heeft de instemming van HHC Hardenberg. HHC-voorzitter Louis Breukelman: "Er zijn goede werkafspraken gemaakt. Wij zien voor Marcel een mooie kans om zich ook bij een betaald voetbalorganisatie te blijven ontwikkelen als trainer. Daar hebben wij als club alleen maar profijt van. Om te onderstrepen dat de nabije toekomst van Marcel met name ook in Hardenberg ligt, hebben we het aanvankelijke overeengekomen éénjarige contract omgezet in een tweejarige verbintenis."

 

Groninger zal vanaf volgend seizoen bij zoveel mogelijk trainingen van de eerste selectie op het veld staan in Groningen, maar zijn primaire verantwoordelijkheid ligt bij HHC Hardenberg, zo schrijft FC Groningen. Marcel Groninger is blij: "Er ligt een prachtige uitdaging bij FC Groningen en aan de andere kant mag het duidelijk zijn dat HHC de club is waar ik als eerste een contract mee afsloot."

 

Henk Veldmate: "Wij denken dat Groninger met zijn kwaliteiten een uitstekende aanvulling vormt op het reeds aangestelde koppel Van de Looi en Dick Lukkien."

 

Voor verdere info's verwijzen we naar de clubsite van FC Groningen.

 

Marcel Groninger, gisteravond in Almelo coach van Jong FC Groningen

(foto: Wouter Pauwels)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.