Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

Door wie worden Michael de Leeuw en Mitchell Schet zaterdag tegen ADO Den Haag vervangen?

Danny Holla is woest, zo valt vanmorgen in het Dagblad van het Noorden te lezen in een door een Rotterdamse journalist geschreven artikel. Het DvhN betrekt de artikelen inmiddels van heinde en verre om de dagelijkse sportbijlage te kunnen vullen. Zo kan het gebeuren dat er in de editie van hedenmorgen geen letter valt te lezen over de knappe prestatie van Jong FC Groningen dat door de 1-0 zege tegen Jong FC Twente over Jong ajax is heengegaan en naar de tweede plaats is geklommen. Wel wordt er aandacht besteed aan de wedstrijd Jong PSV - Jong sc Heerenveen, het kan verkeren in het journalistieke noorden. De Friese beloften werden zoals verwacht kampioen, maar een vermelding van op z'n minst één zinnetje over de zege van Jong Groningen had niet misstaan.

 

Holla's boosheid is gericht aan het adres van scheidsrechter Pol van Boekel die de oud-speler van FC Groningen zijn negende en tiende gele kaart van dit seizoen voorhield; de tweede kaart was inderdaad een lachertje. Hij kon net als zijn coach Maurice Steijn vertrekken; de aanvoerder van ADO mist de volgende wedstrijed - uitgerekend de belangrijke pot tegen play-off-concurrent FC Groningen.

 

Maar ook Robert Maaskant zal moeten puzzelen. Hij zag de op scherp staande Michael de Leeuw, hierboven op de training van maandagochtend bedenkelijk kijkend, en Mitchell Schet gele kaarten pakken; beiden zijn er zaterdag niet bij. Er zijn meerdere alternatieven om de vacante posities in te vullen, maar basisplaatsen voor Femi en Género Zeefuik (en opnieuw David Texeira) liggen o.i. voor de hand.

 

Om alvast even in de stemming te komen:

FC Groningen - ADO Den Haag, 29 mei 2011, 5-1, KIPPENVEL

 

Robert Maaskant gaf vorige week vrijdag tijdens zijn perspraatje aan niet te veel aan zijn winnende elftal te willen sleutelen, en daarin geven wij hem groot gelijk. Om die reden is niet geopteerd om Virgil van Dijk te vervangen door Rasmus Lindgren (hierdoor zou er niet alleen in de verdediging, maar ook op het middenveld gemuteerd moeten worden) maar door Timo Letschert. De keuze pakte goed uit - Timo speelde een dijk van en debuutwedstrijd en Lindgren was als vanouds belangrijk op het middenveld.

 

Zaterdagavond zal de basis er opnieuw anders uitzien. Virgil van Dijk keert ongetwijfeld terug in de basis, en Michael de Leeuw en Mitchell Schet zullen tandenknarsend vanaf de tribune moeten toekijken.

 

 

Wij denken dat Género Zeefuik, die in Almelo als invaller voor de zwaar tegenvallende en naar rood solliciterende Mitchell Schet in de ploeg kwam, in de basis zal worden geposteerd, naast David Texeira. Dit heeft alles te maken met het feit dat ook Michael de Leeuw vervangen moet worden. Robert Maaskant heeft in eerdere stadia diverse malen aangegeven dat het spelen met Michael de Leeuw behoorlijke consequenties heeft voor de speelwijze en invulling van de rest van het elftal. Het opstellen van twee centrumspitsen ligt naar zijn idee dan minder voor de hand, om eens een voorbeeld te noemen. De Leeuw speelt vaak zó diep dat hij al bijna als tweede spits betiteld kan worden, een opstelling met hem en nog twee spitsen is dan niet de gedroomde formatie van de hoofdtrainer van FC Groningen.

 

Afgelopen zaterdag viel Género Zeefuik in, en Robert Maaskant gaf na afloop terecht aan dat hij in combinatie met David Texeira een plaag was voor de verdediging van Heracles Almelo. Género Zeefuik ging in de punt van de aanval spelen, terwijl David Texeira naar de rechterkant schoof, maar expliciet de opdracht kreeg om - anders dan Mitchell Schet - naar binnen te trekken. Het pakte formidabel uit.

 

Als we kijken naar de wedstrijd van Jong FC Groningen van gisteravond, dan startte Paco van Moorsel in de basis. Paco speelde 'op tien'; Femi speelde als controlerende middenvelder naast aanvoerder Hilal Ben Moussa. In Almelo was het echter Femi die als vervanger voor Michael de Leeuw in de ploeg kwam. De wissel werd in de 77e minuut doorgevoerd, meteen nadat Leandro Bacuna de stand op 0-2 had gebracht. De mutatie was bedoeld om wat meer verdedigende dan wel controlerende accenten te kunnen zetten.

 

Het zou ons niet verbazen als er zaterdag vanaf minuut één gekozen wordt voor een middenveld dat bestaat uit Rasmus Lindgren, Femi en Leandro Bacuna, en een voorste linie met Andraz Kirm, Género Zeefuik en David Texeira. Het middenveld is dan fysiek en controlerend iets meer in balans dan met een basisplaats voor Paco van Moorsel (of Hilal Ben Moussa), juist zaterdag geen overbodige luxe tegen een ploeg als ADO dat duels zeker niet schuwt.

 

In linies ziet de boudel er dan als volgt uit:

 

Kirm - Zeefuik - Texeira

Lindgren - Femi - Bacuna

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

 

Uiteraard zou Leandro Bacuna de plaats van Mitchell Schet kunnen innemen. Op het middenveld zouden dan echter twee van de drie posities in vergelijking met Heracles-uit gewijzigd moeten worden. Al met al denken wij dat het meer voor de hand liggend is om te starten met de formatie zoals die er afgelopen zaterdag in Almelo vanaf minuut 77 uitzag.


De komende dagen zal op de training blijken of we er met onze prognose naast zitten. Vandaag zijn de mannen vrij, maar vanaf morgen gaat de focus helemaal op de kraker tegen de Hagenezen. We zijn erg benieuwd naar de strijdwijze die ons naar de vierde zege op rij (zes jaar geleden voor het laatst voorgekomen, en wel tussen 30 maart 2007 en 25 april 2007, aldus FCG Stats!)en een versteviging van de op play-offs rechtgevende plek op de ranglijst moet leiden!

 

Fotoreportage van de training van maandagochtend 15 april 2013 van Eric Smit:

 

DSC_5124
DSC_5125
DSC_5127
DSC_5128
DSC_5130
DSC_5133
DSC_5134
DSC_5138
DSC_5140
DSC_5151
DSC_5172
DSC_5173
DSC_5174
DSC_5176
01/14 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.