Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

536 gasten online

Vanavond: FC Groningen - ADO Den Haag (Euroborg, 18:45 uur)

Er staat vanavond voor de Trots van het Noorden een wel heel erg belangrijk duel op het programma, en wel de kraker tegen het tot voor kort op een voor ons schier onbereikbaar geachte achtste plaats bivakkerende Hagenezen van gelegenheidscoach Henk Fräser, die Maurice Steijn vanavond mag vervangen.

 

Na drie Groningse zeges op rij en vier opeenvolgende Haagse zeperds zijn de rollen omgedraaid: wij staan achtste en staan twee plaatsen en drie punten vóór op onze concurrent.

 

ADO Den Haag zal vanavond moeten winnen om de kansen op een hernieuwd Europees avontuur niet in rook te zien opgaan. Om met het GroenGeelHart te spreken: Een duel om leven en dood. Daar waar wij al 5,5 jaar wachten op een nieuwe Europese ervaring, daar smaakte ADO Den Haag vorig seizoen het genoegen van goddelijke Europese wedstrijden. Ten koste van FC Groningen werd Europees voetbal bemachtigd. De fansite van ADO schrijft hierover: "Nog steeds denk ik regelmatig terug aan de dag dat toenmalig FC Groningen-aanvaller Tim Matavz de leren knikker op de lat mikte, waardoor ADO Den Haag de tripjes naar Litouwen en Cyprus kon maken. Het gevoel van toen is nog steeds niet uit te drukken in woorden."

 

Vanavond kunnen wij een grote stap zetten om dit soort gelukzalige gevoelens naar Groningen terug te halen. Wij rekenen op een geweldige pot voetbal die in een kolkende Euroborg op het scherpst van de snede zal worden uitgevochten!

 

Wij pogen vanavond op Twitter (https://twitter.com/FCGOnline) live verslag te doen van de wedstrijd, maar zijn afhankelijk van de grillen en nukken van 3G en WIFI. Na de wedstrijd plaatsen we een wedstrijdverslag op onze website; hopelijk kan de verhandeling met een gebalde vuist worden geschreven!

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Bacuna, Van Moorsel, Lindgren; Texeira, Zeefuik, Kirm

Bankbezetting: Luciano, Kappelhof, Letschert, Kieftenbeld, Femi, Sparv, Cristovao

'Op scherp' en geschorst bij eerstvolgende gele kaart: Bacuna, Kirm, Kwakman, Lindgren

Niet bij de selectie: Bakker, Bos, Johansson, Kostic, De Leeuw, Schet

Na het puntverlies dat de Amsterdammers gisteren tegen sc Heerenveen leden is de competitie ook bovenin weer spannend; als het voor Duivendrecht op de laatste speeldag aankomt, dan vrezen wij voor Frank de Boer en zijn vrienden met grote vreze :-) Want was er nou mooier om op de 34e en laatste speeldag plaatsing voor de play-offs veilig te stellen in combinatie met het verpletteren van de titelaspiraties van een desolaat ajax in een rechtstreekse confrontatie, een écht duel op leven en dood? Helemaal niets! 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.