Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

145 gasten online

Twee Uruguayanen op proef bij Jong FC Groningen

FC Groningen blijft nadrukkelijk het vizier richten op Uruguay. Hans Nijland meldt vandaag in zijn wekelijkse nieuwsbrief dat er deze week twee jonge Zuid-Amerikanen op proef meetrainen met Jong FC Groningen. Het gaat om de 18-jarige spits David Texeira van Defensor en de 19-jarige aanvallende middenvelder Camilo Mayada van Danubio. Beide knapen verblijven momenteel in Europa en liepen eerder al stage bij AZ. Kennelijk zijn ze in de kaasstad afgetest.

 

UPDATE 31 januari 2010: De FC meldt vandaag: "De twee Uruguayanen die afgelopen week op stage waren bij Jong FC Groningen zijn teruggekeerd naar Zuid-Amerika. De technische staf heeft een positieve indruk gekregen van beide spelers. De afgelopen week heeft het duo meegetraind met Jong FC Groningen van trainer Erwin van de Looi. Het tweetal was al in beeld bij de scouting van FC Groningen." Een cryptische melding omdat niet uit de doeken gedaan wordt of beide heren een contract aangeboden gaan krijgen. Wij vermoeden voorzichtig van wel, omdat de FC in eerdere situaties van stagiaires duidelijk communiceerde als er sprake was van niet-contracteren. Even afwachten nog!

 

Algemeen directeur Hans Nijland: "Ook wij hebben ze uitgenodigd een week mee te lopen. Het duo is bekend bij onze scouting, ze zijn in Uruguay aan het werk gezien.”

 

Veel heeft het vooralsnog niet te betekenen, het gaat ook "maar"om twee stagiaires bij JONG FC Groningen, maar wij hebben toch ons best gedaan iets meer over de beide jonkies te achterhalen.

 

Allereerst:

 

Camilo Mayada

Geboren op 8 januari 1991 en zeer onlangs dus 19 geworden. Hij is een middenvelder van het Uruguayaanse Danubio Fútbol Club dat speelt in Montevideo in Estadio Jardínes del Hipódromo, een stadion dat plaats biedt aan 16.000 toeschouwers. Mayada lijkt bepaald geen vaste waarde van de huidige nummer zes van de hoogste divisie (Primera Division Apertura) aldaar: hij speelde tot nu toe welgeteld 17 minuten voor het eerste, door op 4 oktober jl. als invaller in de 73e minuut het veld in te komen in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen laagvlieger Cerro. Als we overigens iets beter kijken naar de statistieken van de overige spelers van Mayada's club Danubio, dan valt ons de 22-jarige aanvaller Diego Ifrán op! Ifrán stond dit seizoen tot nu toe in alle 15 gespeelde wedstrijden van zijn club in de basis en scoorde daarin 12 maal. Wat een moyenne! Maar goed, het gaat nu even niet om Ifrán maar om Mayada. Waarschijnlijk is dit een vanuit het tweede van Danubio aanstormend talentje en de FC hoopt dat hij vooralsnog geschikt is voor Jong FC Groningen. (Dat dit geen eindstation hoeft te zijn blijkt wel uit de ontwikkeling van Leandro Bacuna, die de beloften na een extreem korte gewenningsfase liet voor wat ze zijn.)

 

Danubio speelde afgelopen zondag nog een opmerkelijke wedstrijd tegen Tacuarembó. Het ging met de korfbaluitslag van 4-5 de boot in. In de 86e minuut stond het overigens nog 4-3 en de ruststand was 2-1. Naast de negen doelpunten vielen er ook nog eens acht gele kaarten, maar dit is in de spijkerharde Uruguayaanse competitie zo'n beetje het gemiddelde per wedstrijd. Mayada speelde niet, Ifrán wel (twee doelpunten en 1x geel).

 

De marktwaarde van Camilo Mayada tenslotte wordt door Transfermarkt geschat op een slordige EUR 200.000, kortom het uittesten waarde deze week!

 

En dan nu:

 

David Texeira

De speurtocht naar deze jongeman is een lastige. Hij komt op Transfermarkt niet voor in de lijst van maar liefst 33 contractspelers van Texeira's club, het eveneens Uruguayaanse Defensor Sporting Club, dat momenteel derde staat in de hoogste divisie van het Zuid-Amerikaanse land. Hij zag in elk geval het levenslicht op 27 februari 1991 en wordt volgende maand dus 19 jaar, aldus Voetbaltalenten. Ook op de spelerslijst op Soccerway schittert Texeira duidelijk door afwezigheid. Hij lijkt dit seizoen dus nog niet in het eerste gespeeld te hebben. Niks mis mee natuurlijk, hij is immers op proef bij Jong FC.

 

Afgezien van de vermelding dat hij wel eens opdraaft bij de selectie van Uruguay onder de 20 jaar kunnen wij weinig zinnigs over hem vinden, zelfs op zijn eigen clubsite wordt hij niet genoemd, en dus zullen wij hem binnenkort eens bij een training gadeslaan.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.