Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

175 gasten online

FC Groningen licht optie in contract Emil Johansson; Zweed mag in zomer vertrekken

FC Groningen heeft op de clubsite gemeld dat de Trots van het Noorden de optie in het aflopende contract van Emil Johansson heeft gelicht. Hierdoor staat de 26-jarige Zweed formeel tot medio 2015 bij FC Groningen onder contract. De optie is echter niet gelicht om Johansson voor de club te behouden, maar om de transferrechten veilig te stellen zodat Emil Johansson niet gratis kan vertrekken. FC Groningen schrijft: "Met de speler en zaakwaarnemer is afgesproken dat er komende zomer wordt gewerkt aan een vertrek uit Euroborg."

Emil Johansson werd medio 2011 voor een bedrag van iets meer dan € 500.000 overgenomen van het Noorse Molde FK, maar wist het tot nu toe tot slechts acht wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen te schoppen. Een stage bij het Belgische Beerschot AC, dat inmiddels uit de hoogste Belgische divisie is gedegradeerd, liep op niets uit; Emil Johansson werd onlangs nadrukkelijk met het Zweedse Hammarby IF in verband gebracht. Het zou ons niets verbazen als de huidige nummer vijf van de Superettan, het op één na hoogste Zweedse niveau waar pas drie wedstrijden zijn gespeeld, de volgende werkgever van Emil Johansson wordt.

 

FC Groningen schrijft nog het volgende over de optie in het contract van Emil Johansson: "FC Groningen diende de optie in het bestaande contract van Johansson aanvankelijk voor 1 april te lichten, maar in overleg met de zaakwaarnemer en speler werd deze deadline met een maand verlengd."

 

Ook in de contracten van Tim Sparv en Tim Keurntjes waren eenzijdig door de club te lichten opties opgenomen. In beide gevallen heeft FC Groningen hiervan geen gebruik gemaakt.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.