Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

415 gasten online

Schikkingsvoorstel Virgil van Dijk: twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk

De aanklager betaald voetbal heeft naar aanleiding van de rode kaart die Virgil van Dijk zaterdagavond in de wedstrijd tegen ADO Den Haag van scheidsrechter Tom van Sighem ontving voor een 'code 99A-overtreding' ('gewelddadige handeling of ernstig gemeen spel') een schikkingsvoorstel gedaan van twee wedstrijden schorsing, waarvan één duel voorwaardelijk. FC Groningen zal vanmiddag vóór 17:00 uur moeten reageren. Indien FC Groningen en Virgil van Dijk hiermee niet akkoord gaan zal de tuchtcommissie een uitspraak doen, waartegen ook weer beroep mogelijk is.

 

Interview met scheidsrechter Tom van Sighem na de wedstrijd

 

UPDATE: FC Groningen accepteert schikkingsvoorstel

FC Groningen heeft zojuist op de website van de club bekend gemaakt dat de Trots van het Noorden het schikkingsvoorstel van de KNVB accepteert. De club is nog steeds van mening dat de verdediger wel te zwaar werd gestraft met de rode kaart, maar heeft een afweging gemaakt in verband met het risico dat er bij een eventueel beroep ook een zwaardere straf kan worden opgelegd. Virgil van Dijk is, net als middenvelder Rasmus Lindgren, geschorst voor de wedstrijd van zaterdag a.s. tegen PSV.

Vriend en vijand waren het erover eens dat de straf voor de charge van Van Dijk maximaal geelwaardig was. Indien de rode kaart uiteindelijk geseponeerd wordt betekent dit de vierde opeenvolgende rode kaart die dit seizoen aan een speler van FC Groningen is voorgehouden en aansluitend van tafel is geveegd. Roda JC trof dit seizoen hetzelfde lot. Het is diep en diep triest gesteld met de kwaliteit van de vaderlandse arbitrage.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.