Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

"Luciano mag vertrekken bij FC Groningen: Bizot doet het uitstekend; Van der Lei en Nienhuis achter de hand"

Het Dagblad van het Noorden heeft vanmorgen aangegeven dat Luciano niets in de weg wordt gelegd mocht zich een club voor hem melden. Henk Veldmate komt in de krant aan het woord en zegt hierover het volgende: "Luciano is als tweede keeper een dure jongen. Marcio Bizot doet het uitstekend en met Stefan van der Lei en Leonard Nienhuis hebben we ook nog een paar jonge keepers achter de hand." De inmiddels 33-jarige Luciano da Silva, die vorige maand met Lekhwiya Sports Club uit Qatar in verband werd gebracht (bron), staat bij FC Groningen nog tot medio 2014 onder contract.

Dit geldt ook voor de aan SC Cambuur verhuurde Leonard Nienhuis, die in Leeuwarden wellicht een contract kan tekenen. Stefan van der Lei tekende medio 2012 een driejarig contract dat dus tot medio 2015 loopt; FC groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met nog een jaar te verlengen.

 

"FC Groningen wil af van huurlingen Matías Jones, Tom Hiariej en Jonas Ivens"

In de krant wordt opnieuw bericht over het feit dat FC Groningen af wil van de huurlingen Matías Jones, Tom Hiariej en Jonas Ivens. Van hen staan Jones en Ivens nog tot medio 2014 in Groningen onder contract en Hiariej tot medio 2015. Over het eventueel ontbinden van contracten wordt nu echter niets geschreven.

 

"Binnenkort beslissing over Mitch Apau, Lars Hutten, Lars Lambooij en Tom Overtoom"

Daar waar spelers mogen vertrekken, daar is er ook potentiële nieuwe aanwas. Of Mitch Apau, Lars Hutten, Lars Lambooij en Tom Overtoom, de Veendammers die sinds het faillissement van de roemruchte Veenkoloniale club met FC Groningen meetrainen, voor een contract bij de FC in aanmerking komen is nog niet zeker. Henk Veldmate: "Wij hebben de beslissing nog niet gekoppeld aan een datum, maar dat gaat niet lang meer duren. Die jongens willen ook duidelijkheid."

 

Als de kruitdampen van de komende transferperiode zullen zijn opgetrokken is het de bedoeling dat er dan een A-selectie staat van 22 à 23 spelers en een B-kern van acht à negen spelers. Idealiter zal de trainersstaf dan dus de beschikking hebben over 30 à 32 spelers. Op dit moment kunnen er maximaal 37 spelers op het veld staan. Hierbij zijn bovenstaande vier Veendammers meegerekend.

 

Of de B-kern komend seizoen door Paul Raveneau, de huidige trainer van FC Groningen A1, getraind zal worden is nog altijd niet zeker. FC Groningen is nog steeds in gesprek met Raveneau.

 

Paul Raveneau, als het aan FC

Groningen ligt komend seizoen

trainer van Jong FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.